GASI, GASI

Rusija uoči izbora zabranila još jednu kritičku web stranicu

21.02.2018 u 21:37

Bionic
Reading

Ruske vlasti blokirale su internetski portal koji financira kritičar Kremlja Mihail Hodorkovski, manje od mjesec dana od predsjedničkih izbora, prema listi blokiranih stranica koju je objavio ruski regulator

Putin je 2013. oslobodio Hodorkovskog, nekoć najbogatijeg Rusa, pošto je proveo deset godina u zatvoru zbog prijevare. Hodorskovski tvrdi da mu je optužnica namještena kako bi ga se kaznilo zbog financiranja političke oporbe Putinu.

Ankete pokazuju da će Putin biti glatko ponovno izabran na izborima 18. ožujka. Hodorkovski, koji sada živi u Londonu, povremeno javno istupa protiv ruskog predsjednika.

Regulator Roskomnadzor objavio je na svojoj internetskoj stranici da je internetski news portal MBK dodan u utorak listi blokiranih stranica na zahtjev glavnog državnog odvjetnika.

Rusija je prošle godine zabranila prodemokratski pokret koji financira Hodorkovski. Ranije ovoga mjeseca blokirala je i internetsku stranicu oporbenog vođe Alekseja Navaljnog, koji kaže da je cilj tog poteza opstruirati njegovu kampanju za bojkot izbora koje smatra prijevarom.