prozivka s istoka

Rusija optužuje CNN da krši zakon o medijima

29.09.2017 u 12:57

Bionic
Reading

Ruski telekomunikacijski regulator optužio je u petak američku televizijsku mrežu CNN za kršenje ruskog zakona o medijima i njegove predstavnike pozvao na razgovor o tom pitanju

Rusko ministarstvo vanjskih poslova je ranije ovoga tjedna optužilo Washington da vrši pritisak na prorusku televiziju Russia Today (RT) i upozorio da će Moskva poduzeti protumjere.

Telekomunikacijski regulator Roskomnadzor priopćio je da će istražiti CNN-ovo kršenje zakona, kao i navodno nepoštivanje uvjeta navedenih u dozvoli za emitiranje u Rusiji.

U priopćenju se ne precizira koja su kršenja u pitanju, ali se navodi da će regulator nastaviti sa 'sustavnim nadzorom' stranih medija registriranih u Rusiji.

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova rekla je u četvrtak da su američke vlasti zatražile od RT-a da se registrira kao 'strani agent' u SAD-u.

Ocijenila je da to ugrožava sigurnost ruskih novinara, jer se od njih traži da otkriju svoje osobne podatke. 'U atmosferi lova na vještice u SAD-u, radi se o stvarnoj prijetnji', rekla je Zaharova.

Istaknula je da će na svaku mjeru protiv ruskih novinara u SAD-u Moskva 'odgovoriti protumjerama'.