rat u ukrajini

Rusi ponovno napali dronovima, Kijevom odjekivale eksplozije

16.12.2023 u 07:11

Bionic
Reading

Niz eksplozija odjeknulo je ukrajinskim glavnim gradom Kijevom rano u subotu dok su jedinice protuzračne obrane djelovale na ruske bespilotne letjelice, rekli su Reutersovi svjedoci

Eksplozije su zabilježene na objema obalama rijeke Dnjepar koja prolazi kroz grad, a nije bilo neposrednih izvješća o žrtvama ili ozbiljnoj šteti. Gradonačelnik KIjeva Vitalij Kličko rekao je da su protuzračne jedinice krenule u akciju dok su skupine dronova letjele u blizini grada. Rekao je da ruske snage gađaju područja u blizini središta grada.

Protuzračna aktivnost bila je velika, rekao je, u okrugu Darnytskyi na istočnoj obali Dnjepra, a eksplozije su pogodile i povijesni Podil na suprotnoj obali. Reutersovi svjedoci izvijestili su o glasnim eksplozijama nešto iza ponoći, a nova serija eksplozija u sljedećih 45 minuta pogodila je područja u blizini središnjih četvrti Kijeva.

  • +7
Napad na Kijev Izvor: Profimedia / Autor: SOPA Images / Sipa Press / Profimedia

Svjedoci su rekli da su se sirene za zračnu uzbunu oglasile na istočnoj obali rijeke Dnjepar, ali na zapadnoj obali policija je preko zvučnika upozorila stanovnike na zračnu uzbunu. Vlasti su upozorile i na moguće raketne napade u područjima regije Kijev koja okružuju glavni grad, gdje su također zabilježene eksplozije. Upozorenje na zračni napad ostalo je na snazi u dijelu teritorija koji se proteže kroz središnja područja zemlje.