poginuo vozač

Rusi dronovima napali ukrajinsku žitnu infrastrukturu blizu Dunava

07.12.2023 u 10:36

Bionic
Reading

Vozač je poginuo, a žitna infrastruktura oštećena u napadu ruske bespilotne letjelice na ukrajinsku žitnu infrastrukturu u blizini rijeke Dunava, rekao je u četvrtak guverner regije Odese.

Guverner je rekao da su dronovi napadali više od dva sata tijekom noći i premda je većina njih srušena, neki su prošli i oštetili zgradu za skladištenje, dizalo i kamione.

Ukrajinske dunavske luke postale su ključna arterija za ogromne izvozne količine žitarica jer Rusija blokira Crno more otkako je izvršila invaziju na susjednu zemlju u veljači 2022.

Moskva je u kolovozu i rujnu izvela val napada bespilotnim letjelicama na dunavsku lučku infrastrukturu, no posljednji noćni napad uslijedio je nakon zatišja u takvim napadima.

Ukrajinske zračne snage priopćile su da je ukupno 18 Šehida lansirano na južnu regiju Odese i regiju Hmjelnicki, koja se nalazi u zapadnoj Ukrajini.

Petnaest bespilotnih letjelica srušeno je raketnim sustavima protuzračne obrane i mobilnim vatrenim skupinama, priopćile su zračne snage.