OPET SJEČA NA HTV-U

Runjić smijenio tri urednika, HTV1 će voditi Đelo Hadžiselimović

14.11.2014 u 17:34

Bionic
Reading

Đelo Hadžiselimović od sutra će biti v.d. urednik HTV-a 1. Informacija o kojoj je tportal pisao prije nekoliko dana danas je i službeno potvrđena, no osim HTV-a 1, nove privremene urednike dobivaju i HTV 2 te Novi mediji

Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman odobrio je prijedlog ravnatelja programa Saše Runjića da se s mjesta glavnih urednika kanala HRT1, HRT2 i Novi mediji razriješe Gordana Mrđen, Maja Tokić i Tamara Vudrag, priopćili su s HRT-a.

Za v.d. glavnog urednika kanala HRT1 imenovan je Đelo Hadžiselimović, kanala HRT2 Daria Marjanović, a za v.d. glavnog urednika Novih medija imenovan je Igor Duić.

Svi oni stupit će na dužnost već sutra, a funkciju će obavljati sve do izbora novih urednika na javnom natječaju.

Kako neslužbeno doznajemo, u obrazloženju smjene stoji da se 'urednici razriješuju se zbog neispunjavanja programskih načela i obveza u skladu sa zakonskim propisima, Statutom HRT-a, Ugovorom i općim aktima'.

Imenovanje Hadžiselimovića nije iznenađenje. Tportal je prije nekoliko dana pisao kako je dojučerašnja glavna urednica HTV-a 1 Gordana Mrđen dala ostavku zbog neslaganja s namjerom ravnatelja programa HRT-a Saše Runjića da preseli gotovo sve emisije Informativnog programa s Prvog programa na Četvrti, specijalizirani informativni kanal HTV-a.

Time je zapravo preduhitrila Runjića koji ju je namjeravao smijeniti.