NEZADOVOLJSTVO NA PRISAVLJU

Mrđen dala ostavku, HTV1 preuzima Hadžiselimović

11.11.2014 u 10:46

Bionic
Reading

Gordana Mrđen, glavna urednica HTV-a 1, kako doznajemo, dala je ostavku zbog neslaganja s namjerom ravnatelja programa HRT-a Saše Runjića da preseli gotovo sve emisije Informativnog programa s Prvog programa na Četvrti, specijalizirani informativni kanal HTV-a. Mrđen je davanjem ostavke zapravo preduhitrila Runjića jer ju je planirao smijeniti, o čemu se pisalo prije desetak dana, kada je s pozicije šefa IMS-a 'odletio' Tomislav Špoljar

Runjićeva ideja je, o čemu je tportal već pisao, da se 'Otvoreno', 'Paralele', 'Javna stvar' i sve ostale emisije osim 'Dnevnika' i 'Hrvatske uživo' presele na HTV4, a na HTV1 bi se trebao vratiti 'Dnevnik 3'. Umjesto Mrđen, v.d. HTV-a 1 trebao bi postati Đelo Hadžiselimović.

Iako se kao datum prebacivanja svih emisija spominjao 15. veljače neslužbeno doznajemo kako će se tada dogoditi samo dio promjena a da bi one u potpunosti trebale tek zaživjeti s jesenskom shemom 2015. godine.

Navedene informacije u HRT-ovoj Službi za odnose s javnošću nisu željeli komentirati, a do Mrđen i Hadžiselimovića nismo uspjeli doći.

Neslužbene informacije govore da bi umjesto informativnim emisijama, Prvi program u terminu od 17 sati pa nadalje bio popunjen serijama, dokumentarcima, igranim filmovima i sapunicama.