I ALOSNO KAO RAMOS

Ronaldo kontra Ramosa: Portugal (ni)je favorit

29.05.2012 u 21:19

Bionic
Reading

Različito viđenje po pitanju nastupa portugalske nogometne reprezentacije ponudila su dvojica nogometaša Real Madrida, kapetan Portugala Cristiano Ronaldo i branič španjolske reprezentacije Sergio Ramos

Portugal je u 'skupini smrti', u kojoj se još nalaze Njemačka, Nizozemska i Danska. Najbolji strijelac 'kraljevskog kluba' Cristiano Ronaldo tvrdi da njegova reprezentacije nije favorit za prolaz skupine.

'Znamo da smo u vrlo teškoj skupini, u toj takozvanoj skupini smrti. Znam da nas očekuju vrlo teške utakmice, ali vjerujem da možemo proći u četvrtfinale. Znam da nismo favoriti i drago mi je zbog toga. Inače, ne očekujem da će na Euru biti puno iznenađenja. Španjolska je vrlo jaka, ali ima tu još reprezentacija koje su iznimno kvalitetne', rekao je Ronaldo

Njegov klupski suigrač Sergio Ramos, koji u svom klubu igra s trojicom portugalskih reprezentativaca, Ronaldom, Pepeom i Fabio Coentraom, tvrdi drukčije od Ronalda.

'Iako imaju tešku skupinu, Portugalci su po meni jedni od favorita na Euru jer imaju iznimno kvalitetnu momčad. Imam tu sreću da s nekim od igrača iz te selekcije igram zajedno u klubu', kaže Ramos.

Na sličan način razmišlja i njegov klupski i reprezentativni suigrač Xabi Alonso

'Ovaj Euro će biti vrlo zanimljiv. Ne zanima me što kažu kladionice, ja uopće ne mislim da smo mi tako veliki, izraziti favoriti. Moramo ostati skromni i biti spremni na teške izazove. Portugal? Imaju odličnu momčad i ne bi me iznenadilo da odu daleko na turniru', veli Xabi Alonso.