STOJIĆ KOD STANKOVIĆA

'Rodna ideologija je znanstvena fantastika'

27.01.2013 u 23:52

Bionic
Reading

U današnjoj emisiji Aleksandra Stankovića 'Nedjeljom u 2' katolički svećenik don Damir Stojić pokušao je odgovoriti na pitanje zašto se Crkva protivi seksualnom odgoju u školama

Na Stankovićevu tvrdnju da je između Crkve i vlasti otvoren front, don Stojić je izjavio da je to javna rasprava te da Crkva želi razgovarati.

'Oni koji ne žele razgovarati, govore o frontu', ustvrdio je Stojić.

On vlasti najviše zamjera upravo nedostatak javne rasprave o tako važnoj temi.

'Zar se nakon 20 godina hrvatske demokracije vlast čudi što je netko kritizira? U Hrvatskoj se svake četiri godine događa demokracija. Svoje poteze brane time da su dobili mandat na slobodnim izborima, ali na izborima nisu dobili autoritet da rade što hoće', izjavio je don Stojić.

Ponovio je da je u raspravi o zdravstvenom odgoju Crkva ignorirana i da su biskupi slali zahtjeve za razgovore na koje nisu dobili odgovor.

'Mi nismo protiv zdravstvenog odgoja', rekao je Stojić te dodao da su protiv toga da se nešto tako važno za odgoj djece uvodi na brzinu, bez javne rasprave i bez da se čuje glas roditelja. Zdravstveni odgoj je uveden u škole a da nije izdan udžbenik, recenzija, nastavnici nisu educirani. Ponuđen im je samo kurikulum i preporučena literatura', rekao je.

Prema njegovu mišljenju, takvim odgojem ide se ka seksualizaciji djece.

Stojić je iznio i dosta interesantnih mišljenja - seks nije samo fizički čin, to je najvažnije pitanje jer je pitanje čovjekova identiteta; rodna ideologija je znanstvena fantastika, u životu poslije smrti neće biti seksa, ja ne mogu roditi, žene ne mogu biti svećenice...

Emisiju u cijelosti možete pogledati ovdje