ključa u susjedstvu

Roditelji učenika u Šidu zbog djece migranata prijete: Ispisat ćemo djecu iz škole!

  • Autor: I.Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 08.09.2017 12:30
  • Objavljeno 08.09.2017 u 12:30
Roditelji učenika u Šidu prosvjeduju zbog djece migranata

Roditelji učenika u Šidu prosvjeduju zbog djece migranata

Izvor: Reuters / Autor: Laszlo Balogh

Više od stotinu djece migranata krenulo je u nekoliko škola sa šidskim učenicima, no dio roditelja zbog toga negoduje i najavljuje ispisivanje svoje djece iz tih škola, javlja u petak Radio televizija Vojvodine (RTV)

Zbog uključenja djece migranata u školski sustav u mjestu Šidu održan je sastanak školske uprave Novi Sad s aktivom ravnatelja i timovima šidskih osnovnih i srednjih škola.

RTV navodi da će u izdvojene odjele osnovnih škola u Sotu, Molovinu, Adaševcima i Moroviću krenuti učenici migranti iz prihvatnih centara Principovac i Adaševci.

Nastavnici koji trebaju držati nastavu toj djeci kažu da nespremni ulaze u ovoj proces, te da trpe određene pritiske.

  • +7
  • +4

Pogled iz bliza: Imigranti

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Darrin Zammit Lupi

'Ne pitaju se tu čak ni ravnatelji o tome. Samo stigne direktiva od danas do sutra i to trebate prihvatiti', izjavio je za RTV profesor Dušan Bašić.

Roditelji đaka s područja šidske općine otvoreno negoduju zbog uključenja djece migranata u školski sustav, i tijekom sastanka školske uprave s ravnateljima okupili su se prosvjedujući u parku u središtu Šida.

Situacija prijeti eskalacijom jer roditelji djece najavljuju da će ukoliko migranti sjednu u školske klupe biti spremni ispisati djecu iz škole, zaključuje se u prilogu RTV-a.

Građani Šida prethodnih mjeseci u više navrata su negodovali zbog boravka ilegalnih migranata u njihovoj sredini. Razlog su napadi, krađe i drugi incidenti koji su kako navode građani doveli do osjećaja opće nesigurnosti u Šidu.

U okolici grada radila su dva prihvatna centra ali ih je država zbog učestalih incidenata i žalbi mjesnog stanovništva u srpnju zatvorila.             

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!