nezadovoljstvo

Roditelji moraju platiti punu cijenu produženog boravka u školi bez obzira na to je li im dijete u školi bilo samo nekoliko dana ili cijeli mjesec

15.11.2021 u 10:50

Bionic
Reading

U svim zagrebačkim osnovnim školama inzistira se na plaćanju punog iznosa produženog boravka, ne uzimajući u obzir jesu li učenici u školskim klupama proveli samo nekoliko dana ili čitav mjesec

Bez obzira na broj dana koji učenici zagrebačkih osnovnih škola provode u samoizolaciji, odnosno na online nastavi, svi roditelji čija djeca pohađaju produženi boravak i dalje će plaćati punu cijenu, kao da su im djeca čitav mjesec bila u školi, piše Dnevnik hr.

Naime, nakon učestalih upućivanja u izolaciju čitavih nižih razreda osnovnih škola roditelji se pitaju trebaju li plaćati produženi boravak po cijeni od 200 odnosno 350 kuna mjesečno. U svim školama inzistira se na plaćanju punog iznosa, ne uzimajući u obzir jesu li učenici proveli samo nekoliko dana ili čitav mjesec u školskim klupama, odnosno u boravku.

U Gradskom uredu za obrazovanje Grada Zagreba potvrdili su da je tome tako.

'Produženi boravak, sukladno Programu javnih potreba u osnovnoškolskom odgoju i obrazovanju Grada Zagreba za 2021. godinu, neobvezni je oblik odgojno-obrazovnog rada namijenjen učenicima razredne nastave, a jedinstveni mjesečni iznos sudjelovanja roditelja učenika u cijeni programa produženog boravka iznosi 200 kuna za učenike od 1. do 3. razreda osnovne škole odnosno 350 kuna za učenike 4. razreda', objasnili su u Gradskom uredu za obrazovanje te dodali da se roditelji potpisivanjem ugovora sa školom obvezuju i na sudjelovanje u cijeni programa produženog boravka. O neizvršavanju ugovornih obveza druge strane – nije bilo riječi.