pregaženi na jezeru

Roditelji djece stradale na Bundeku: Ne krivimo vozača Hitne

23.06.2023 u 19:52

Bionic
Reading

Dok se čeka pravosudni rasplet tragedije na zagrebačkom Bundeku u kojem je vozač (62) Hitne pomoći pregazio troje maloljetnika roditelji dviju ozlijeđenih djevojčica Željko Benkus i Damir Kovačević kazali su da je zajednički stav roditelja i djece da ne krive vozača

N'e možemo ga kriviti. Jadan čovjek vjerojatno je bio na kraju smjene, radio cijeli dan po vrućini. Dogodila se nesreća, previdio je, krivo pretpostavio da nema nikoga. Krenuo je prečicom preko travnjaka i pregazio djecu. Policija će utvrditi što bude trebalo utvrditi. Mi protiv vozača kao roditelji nemamo ništa. On će odgovarati za svoje djelo prema zakonu. Pokušat ćemo stupiti u kontakt s gospodinom da mu to prenesemo', kazali su roditelji gostujući u RTL-u Danas.

Damir Kovačević kazao je da se u slučaju njegove kćeri pokazalo da su ozljede puno teže nego što su izgledale na početku.

'Kći mora na operaciju, u utorak, ozlijeđena su joj dva kralješka i zdjelica. Ona je još uvijek istraumatizirana, psihički i fizički', kazao je.

Benkus je naveo da je njegova kći puštena na kućnu njegu, a Kovačević decidirano ustvrdi da djevojke nisu bile alkoholizirane.

'Čak štoviše, one su inicirale dolazak kola Hitne pomoći. Društvo je sjedilo na travnjaku na Bundeku, uočili su djevojčicu koja je bila onesviještena od alkohola, koji su svi drugi ignorirali. Ostavili je samu. Oni kao odgovorni tinejdžeri su prišli, okrenuli je na bok i pozvali Hitnu pomoć. O tome postoji i zapis s telefona gospodinove kćerke. Kada je Hitna došla, predali su dijete hitnoj pomoći uz sve podatke i čak su timu gdje se nalazi, na travnjaku, malo dalje od vozila i ako budu trebali dodatne podatke da im se jave. Oni su od vozila bili udaljeni 10 do 12 metara sigurno. I tamo su se zapravo zadržavali. Njih dvije su sjedile, a dječak je ležao na dekici. Oni su nastavili svoju priču tamo gdje su stali. Još uvijek nitko nije siguran kako se dogodilo. Vozilo je stajalo nekoliko desetaka metara paralelno s njima, bilo je okrenuto u smjeru staze. U nekom trenutku vozilo je iznenada promijenilo smjer i krenulo u smjeru djece. Oni nisu bila iza vozila, vozilo ih je pregazilo prednjom stranom. Nije uočio djecu i prešao je preko njih unaprijed vozeći', rekao je Kovačević.

Mladić je prošao najgore, on je tško ozlijeđen i pomoć mu je pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb.

Podsjetimo, policija je priopćila da ke vozač priveden te da je u tijeku kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života ili imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni će biti uz kaznenu prijavu, u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke.

  • +5
Vozilo hitne pomoći na Bundeku pregazilo maloljetnike Izvor: Pixsell / Autor: Slaven Branislav Babic/PIXSELL