KB SVETI DUH

Rodilja umrla 12 dana nakon poroda, obitelj sumnja na nemar

27.02.2013 u 08:52

Bionic
Reading

Tridesetogodišnja J. M. umrla je na samo Valentinovo u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici 'Sveti Duh' dvanaest dana nakon što je na svijet donijela zdravu bebu. Rodbina i prijatelji preminule sumnjaju da je preminula od sepse i da je riječ o liječničkom nemaru

'Dvanaest dana nakon porođaja J. M. se vraća se na hitan prijem bolnice Sveti Duh zbog velikih bolova, no iz bolnice je šalju doma', stoji u pismu prijatelja obitelji Večernjem listu. Prijatelji nesretne rodilje pitaju mjerodavne hoće li liječnički nemar i ovaj put proći nekažnjeno. U bolnici ne znaju od čega je mlada žena umrla te čekaju nalaze obdukcije.

'Reanimacijski postupak započet je izvan Kliničke bolnice 'Sveti Duh', još u vozilu Hitne medicinske pomoći, a nastavljen je nakon primanja pacijentice u bolnicu prema važećim protokolima', kaže ravnatelj bolnice dr. Miran Martinac. Tvrdi da sve postojeće strukture bolnice, ali i Zavoda za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, čine sve što je u njihovoj moći da bi se doznao točan uzrok smrti.

'Mlada žena je umrla i izražavamo našu najdublju sućut obitelji preminule J. M.', poručio je dr. Martinac. Iako se nagađa da je riječ o sepsi, liječnici upoznati sa situacijom kažu da postoji samo minimalna mogućnost da obdukcijski nalazi potvrde takvu dijagnozu. 'Jako je rijedak slučaj da se tako dugo nakon porođaja, čak 12 dana, javi sepsa', tvrde liječnici. Dodaju i da ne znaju za podatak da se mlada rodilja javila dva dana prije smrti s jakim bolovima na hitan prijem.