nezapamćeni zločin

Ocu koji je bacio djecu s balkona pritvor produljen za još dva mjeseca, u vrijeme zločina bio je na tabletama za smirenje

27.03.2019 u 10:20

Bionic
Reading

Na ročištu o produljenju pritvora 54-godišnjaku koji je 28. veljače s balkona obiteljske kuće u Pagu bacio svoje četvero malodobne djece, pritvor mu je produljen za još dva mjeseca

Ocu koji je bacio svoje četvero djece s balkona kuće na Pagu pritvor je produljen za još dva mjeseca, potvrdio je sudac istrage Hrvoje Visković za Večernji list.

"Toksikološkim vještačenjem pronađeni su tragovi diazepama, sastojka tableta za umirenje poput apaurina i normabela", potvrdio je u srijedu Hini Duško Berović, zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Zadru i glasnogovornik ŽDO-a.

Dodao je kako je dosad ispitano troje svjedoka - dvoje koji su bili u blizini kada je otac s prvog kata kuće bacio svoje četvero malodobne djece, i majka djece. Ona je svjedočila video-linkom jer nije željela biti u istoj prostoriji sa svojim suprugom, koji je, zbog svjedočenja iz Zatvorske bolnice u Zagrebu doveden na zadarski sud.

Danas će biti održano ročište o produljenju pritvora 54-godišnjem muškarcu, pritvor će biti produljen i on se vraća u Zatvorsku bolnicu u Zagrebu. Ondje će biti obavljeno psihijatrijsko-psihološko vještačenje kojim će se utvrditi je li bio svjestan svojih postupaka, kazao je zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Zadru.

54-godišnjak koji se tereti za kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju na štetu svoje četvero maloljetne djece, premješten je sredinom ožujka iz Zadra u Zatvorsku bolnicu u Zagrebu. Četvero djece, koji su nakon tragičnog događaja bili zbrinuti u Općoj bolnici Zadar i KBC-u Zagreb, otpušteni su na kućnu njegu i u pratnji majke i socijalnog radnika smješteni su u SOS selu.