OSVJEŽAVAJU STRANKU

Roce smijenjen, HDZ u Istri dobio povjerenika

11.10.2013 u 20:37

Bionic
Reading

Dugogodišnji predsjednik istarskog HDZ-a Marino Roce smijenjen je, a u narednom periodu do novih unutarstranačkih izbora na čelu HDZ-a Istre bit će povjerenik Ivan Bubić iz Pazina. Naime, među četiri raspuštena županijska odbora HDZ-a, o čemu je navodno jednoglasno odlučeno na sjednici Predsjedništva stranke održanoj u Bjelovaru, jest i Županijski odbor HDZ-a Istarske županije, a razlog njegova raspuštanja je nezadovoljstvo polučenim rezultatom na lokalnim izborima

Marino Roce, koji je bio HDZ-ov kandidat za istarskog župana, budući da je ponudio mandat na raspolaganje, veli da nije iznenađen te da se o tome razgovaralo zadnjih 15-ak dana.
'Na nivou Županije dobili smo četiri vijećnika i statistički gledano ne stojimo lošije, no dogovoreno je da se pokuša napraviti osvježenje, dinamizira rad i uvedu nove snage kako bi se na sljedećim izborima postigli što bolji rezultati', kazao je Roce, koji kao županijski vijećnik i član Središnjeg odbora stranke ostaje i nadalje aktivan u HDZ-u.

Nakon raspuštanja Županijskog odbora novi unutarstranački izbori u Istarskoj županiji prema Statutu stranke trebali bi se provesti u uobičajenom roku od šest mjeseci, kazao nam je novoimenovani HDZ-ov povjerenik u Istri Ivan Bubić.

Bubić je u javnosti poznat i po tome što je na zadnjim lokalnim izborima bio kandidat za gradonačelnika Pazina. Po struci je diplomirani ekonomist te višegodišnji direktor Fine u Puli, a među brojnim dužnostima valja istaknuti da je obnašao dužnost državnog tajnika u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva u razdoblju od 2009. do 2011, također bio je županijski vijećnik HDZ-a u Skupštini Istarske županije 2009. te član predsjedništva, a potom i dopredsjednik Županijskog odbora HDZ-a Istarske županije.