4500 EURA DO ITALIJE

Riječani švercali Turke preko granice

29.06.2009 u 13:15

Bionic
Reading

Zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo ilegalna prebacivanja ljudi preko državne granice trojica su muškaraca u subotu navečer privedena u Istražni centar Županijskog suda u Puli, izvijestila je danas istarska policija

PULA - Policija je u retak oko 23 sata na pružnom prijelazu Buzet-Rakitovec zaustavila automobil 'volkswagen polo' riječkih registracija kojim je upravljao 32-godišnji Riječanin. U njegovu su vozilu bila tri turska državljanina i to muškarci mlađe dobi s prebivalištem u mjestu Halfeti u Turskoj. Također je zaustavila 'citroena xsaru' kojim je upravljao 41-godišnji Riječanin u čijem su se vozilu nalazila još dva turska državljanina te 38-godišnji slovenski državljanin iz mjesta Mekinja.

Riječani su uhićeni te je kriminalističkom obradom utvrđeno da su se turski državljani za 4500 eura po osobi dogovorili da budu prebačeni iz Turske u Italiju. Tako su dospjeli do Zagreba i Rijeke gdje su se sastali s Riječanima i s njima se zaputili prema Sloveniji. Za taj prijevoz do granice Riječani su dobili po 300 eura, a Slovenac ih je trebao prebaciti preko granice i vlakom do Ljubljane, za što je trebao dobiti 500 eura.

Nakon obrade svoj petorici je izrečena mjera protjerivanja iz Hrvatske te su smješteni u prihvatni centar u Ježevu. Slovencu je također izrečena mjera protjerivanja, a nakon saslušanja kod istražnog suca jučer je predan slovenskoj policiji. Istražnom sucu privedena su i dvojica Riječana te će protiv svih biti podnesene prijave.