TRI SUZDRŽANA GLASA

Rezultat pandemije: Proračun Primorsko-goranske županije rebalansom povećan za 143 milijuna kuna

  • Autor: S. S./Hina
  • Zadnja izmjena 29.07.2021 14:55
  • Objavljeno 29.07.2021 u 14:55
Zlatko Komadina

Zlatko Komadina

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Rebalans ovogodišnjeg proračuna Primorsko-goranske županije, koji se povećava za 143,2 milijuna kuna, prihvaćen je u četvrtak na sjednici Županijske skupštine u Opatiji

Razlozi rebalansa proračuna su uključenje prenijetih proračunskih rezultata iz prošle godine te potrebe korekcije prihoda i rashoda, rekao je u obrazloženju županijski pročelnik za financije Krešimir Parat.

Rashodi Primorsko-goranske županije, bez njenih proračunskih korisnika, tako su sad 418,9 milijuna kuna, a rashodi proračunskih korisnika su 1,077 milijardi kuna.

Najveći udjel u povećanju rashoda je u sektorima zdravstva i školstva, a najveće povećanje rashoda imaju županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo, kao rezultat pandemije, te županijski Dom zdravlja radi kapitalne investicije, odnosno projekta izgradnje novog Doma zdravlja u Opatiji.

Za rebalans proračuna glasalo je 36 skupštinskih vijećnika, a tri su bila suzdržana.

U raspravi je Sanjin Vrkić u ime Kluba vijećnika HDZ-a istaknuo da će ova politička stranka podržati rebalans jer donosi povećanje izdvajanja za zdravstvo, a time i dostupnost usluge na primarnoj razini, te povećava poticaje razvoja poduzetništva.

I vijećnik Mosta Josip Katalinić ocijenio je prihvatljivim prijedlog rebalansa. Pozvao je da se, u okolnostima kohabitacije u županiji, odnosno različitih političkih opcija u izvršnoj vlasti i većine u Skupštini, najesen pokrene zajednička izrada proračuna za 2022. godinu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!