GODIŠNJI IZVJEŠTAJ

Reutersov izvještaj pokazao: Tportal u samom vrhu najčitanijih portala

 • Autor: V. B.
 • Zadnja izmjena 14.06.2018 17:35
 • Objavljeno 14.06.2018 u 17:35
Ilustracija

Ilustracija

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Prema Reutersovu godišnjem izvještaju o stanju medijskog biznisa u Hrvatskoj, tportal.hr je među pet najčitanijih portala u Hrvatskoj. Na prvom mjestu je Index, slijede 24sata, Jutarnji list, Net.hr i tportal

Tako je, prema istraživanju, tportal u 'zadnjih tjedan dana' posjećivalo 40 posto ispitanika. Index je posjećivalo njih 57 posto, 24sata njih 55, Jutarnji 45 a Net.hr 42 posto.

U istraživanju je istaknuto kako su radikalni portali dospjeli do većeg broja čitatelja pa je tako portal dnevno.hr u zadnjih tjedan dana otvorilo 21 posto ispitanika, a direktno.hr njih 14 posto.

'Ti portali pokazuju da posljednjih godina rastu radikalni glasovi koje organiziraju nevladine organizacije, a koji su povezani s konzervativnijim dijelovima vladajućeg HDZ-a i Katoličkom crkvom. S lijeve strane spektra nema usporedivih medija, a lijevo orijentirani online mediji uglavnom imaju mnogo manje čitatelja', navodi se u istraživanju.

Tportal je peti najčešće posjećivani portal u Hrvatskoj

Tportal je peti najčešće posjećivani portal u Hrvatskoj

Izvor: Reuters / Autor: Neven Bučević / tportal

'Proteklih godina urednička neovisnost javnog medijskog servisa, Hrvatske radiotelevizije, došla je pod negativan utjecaj zbog uredničkih promjena koje je uvela Vlada pod vodstvom konzervativnog HDZ-a. Nade da će umjerenije vodstvo ublažiti štetu nanesenu HRT-u i neovisnim medijima zasad nisu realizirane. Na HRT-u je preostala tek manja skupina neovisnih novinara, ali nije im lako održati profesionalne standarde u svjetlu sve konzervativnije uredničke politike', navodi se u izvješću Reutersa.

Treba napomenuti da su prema Reutersovu istraživanju online izvori informiranja primarni za 88 posto korisnika, a televizija je primarna za 78 posto korisnika. Preko društvenih medija informira se 53 posto korisnika, dok su novine primarni izvor informacija za 43 posto korisnika.

Ispitanici se najčešće informiraju na portalima

Ispitanici se najčešće informiraju na portalima

Izvor: Reuters / Autor: Neven Bučević / tportal

Među televizijskim kućama u Hrvatskoj se najčešće gleda Nova TV koju je u zadnjih tjedan dana gledalo 61 posto ispitanika, a slijedi je RTL sa 59 posto, dok je javna televizija HRT treća je sa 58 posto. Kod radio postaja Otvoreni radio slušalo je 24 posto ispitanika, Narodni radio 18 posto, dok je Antenu Zagreb slušalo 14 posto ispitanika.

 • +16
 • +13

Redakcija tportala

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Komentari čitatelja 4

Prikaži sve
 • bluffer

  14.06.2018 19:03 1 odgovora

  reuters je razotkrio bjedu hrvatske medijske scene,da pokusaju sa izradom grafikona koji mediji se sluze podmetanjima,lazima,konstrukcijama,reketarenjem,rezultat bi sigurno bio interesantan

 • monsider

  14.06.2018 17:42 2 odgovora

  To znači da ste najgori. Od ozbiljnih portala jedino je večernjakov iza. Čak je i nethr bolji.

 • samostalan

  14.06.2018 22:56

  TOCNO.

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi