izbori

Restart u Karlovcu: Novi početak za pravedno društvo

  • I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 02.07.2020 15:34
  • Objavljeno 02.07.2020 u 15:34
Bionic
Reading

Članovi Restart koalicije ponudili su biračima u četvrtak u Karlovcu put prema stabilnom, pravednom, demokratskom i bogatijem društvu te su istaknuli da je glas za listu broj 19 glas za takav novi početak

Nositelj liste u 7. izbornoj jedinici Zlatko Komadina rekao je da će se SDP kao socijaldemokrati i svi koalicijski partneri lijevog spektra i centra zauzimati za sve koji su okrenuti radu, koji žive od svojega rada, ili su od njega živjeli, a sada su u mirovini.

'Naš je izborni program povećanje mirovine i minimalne plaće, povećanje neoporezivog djela i povećanje socijalnih davanja kako bi se podigla socijalna sigurnost građana', istaknuo je.

Komadina je naveo i reforme radi ispravljanja nepravdi u Hrvatskoj, primjerice u pravosuđu i školstvu, a kada je riječ o pomoći gospodarstvu u krizi, najavio je da se neće provoditi kao sada - pomaganjem krupnom kapitalu - nego zaposlenima i svakom građaninu.

Gospodarenje šumama treba biti regionalno

'Sedma izborna jedinica je lakmus pobjede Restart koalicije u cijeloj Hrvatskoj', ustvrdio je Komadina i dodao kako je upravo njezina raznolikost Hrvatska u malom. Zato, rekao je, tu očekuju osvajanje sedam mandata i da će pobjeda u 7. izbornoj jedinici označiti pobjedu Restart koalicije u cijeloj Hrvatskoj.

Komadina je obećao da će se Restart koalicija zauzimati za decentraliziran model upravljanja javnim dobrima, ponajprije hrvatskim šumama, 'jer gospodarenje šumama treba biti regionalno, a ne centralizirano'.

'Tko živi u šumi, od šume mora i živjeti, a gospodarenje, akumulacija i zarada mora razvijati kraj u kojem ta šuma jest', zaključio je Komadina.

Toni Štimac iz Gorskog kotara, koji je deveti na listi, također je istaknuo da će jedna od politika Restart koalicije kada dođe na vlast biti da se hrvatske šume vrate na raspolaganje sredinama u kojima jesu.

„Neće se više sva dobit od eksploatacije slati u Zagreb, hrvatske šume će se vratiti ljudima, Gorskom kotaru, te će im tako ostajati i dobit“, rekao je Štimac.

Osobama s invaliditetom upitno je i izborno pravo

Vesna Škulić,13. na listi, prva osoba u invalidskim kolicima koja je bila saborska zastupnica, smatra da demografski gledano oko nas više nije crno-bijeli svijet nego crni svijet, što se odnosi i na građane s invaliditetom, posebno one u nerazvijenim krajevima gdje 'nemaju pristup ničemu'.

'Sada je osobama s invaliditetom, koje su nerijetko ranjiva skupina i u smislu pandemije covida, upitno i izborno pravo, kao osnovno građansko pravo, jer neće biti toliko ljudi u izbornim povjerenstvima koji bi mogli ići od kuće do kuće i omogućiti im sigurno glasanje', rekla je Škulić.

Kandidat iz Ogulina, predsjednik karlovačke Županijske organizacije SDP-a Ivan Vuković, koji je šesti na listi, rekao je da su u protekla dva tjedna obišli sve dijelove Karlovačke županije, pa i opustošene predjele u Cetingradu, Saborskom, Drežnici i Plaškom, te da će težište njegova rada biti na razvoju tih krajeva, a ne da se iz njih bježi u Njemačku i Irsku.

'Zbog razvoja tih krajeva i ravnomjernog razvoja svih krajeva u Hrvatskoj, pozivam građane da u nedjelju izađu na izbore i glasate za Berine igrače, za Restart koaliciju, a u 7. izbornoj jedinici to je za listu broj 19. i Zlatka Komadinu', rekao je Vuković.

Dragica Malović, kandidatkinja iz Karlovca, pozvala je sugrađane da izađu na izbore i glasuju za koaliciju koja im jamči Hrvatsku bez diskriminacije i zatiranja ženskih prava.

Na novinarsko pitanje Tuđman ili Tito, Komadina je odgovorio kako uvijek treba govoriti istinu.

'A istina je da su Tito i partizani stvorili Hrvatsku u ovim granicama u Drugom svjetskom ratu, da su je naši hrvatski branitelji obranili u tim granicama u Domovinskom ratu', rekao je i dodao kako je 'činjenica da je Tuđman bio partizan i da je poštovao antifašizam koji je unesen u preambulu Ustava RH'.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal