TKO NAKON PLENKOVIĆA

Ressler: 'Ja da preuzmem HDZ? To je neozbiljno'

Bionic
Reading

Europski zastupnik HDZ-a Karlo Ressler u Strasbourgu je komentirao spekulacije da je upravo on jedan od potencijalnih kandidata za preuzimanje mjesta predsjednika stranke, nakon što Andrej Plenković odstupi s te dužnosti

Ovakve tvrdnje prije tjedan dana iznio je tjednik Nacional, navodeći da 'sukobljene frakcije procjenjuju da Plenković neće izdržati dulje od jeseni' i da 'za njegovog nasljednika guraju Jandrokovića, Butkovića, Anušića ili Resslera'.

'To me zaista iznenadilo, stvarno je neozbiljno o tome raspravljati. Radim ovdje u Europskom parlamentu usuglašeno s Vladom i premijerom Plenkovićem', odgovorio je Ressler na pitanje tportala.

'Za Hrvatsku kao mladu državu članicu Europske unije jako je bitno da smo nas dvanaest zastupnika fokusirani na naše dužnosti u Europskom parlamentu', dodao je Ressler. Na ponovljeno pitanje ima li ambiciju preuzeti HDZ, odgovorio je:

'Takve spekulacije su neozbiljne.'

Ressler je u srijedu u Strasbourgu podržao prijedlog Europske komisije o uvođenju šestog paketa sankcija Rusiji zbog agresije na Ukrajinu.

'Civilizacijski smo se opredijelili i za nas kao Hrvatsku tu ne smije biti dileme. Jedinstvo Europske unije će se testirati, odnosno testira se svakog tjedna u Europskom parlamentu jer postoje i neki disonantni tonovi. Sankcije se ne uvode kako bismo naštetili ruskim građanima, nego kako bismo umanjili mogućnosti ruskog ratnog stroja, a Europska komisija je bila podosta oprezna jer se uoči svakog kruga sankcija temeljito procjenjivalo hoće li one imati veći učinak na Rusiju, nego na Europu. No, da, moramo biti iskreni i reći da će se rat donekle odraziti i na nas kao Hrvatsku i kao Europsku uniju', rekao je Ressler.