bizaran obračun

Republika Srpska kaznila bicikliste koji se natječu za BiH; nazvali ih izdajnicima

14.08.2023 u 18:58

Bionic
Reading

Biciklistički klub iz Prijedora isključen je iz članstva u savezu koji djeluje na razini Republike Srpske jer su se članovi tog kluba natjecali pod zastavom BiH

Bizarni politički obračun sa sportašima iz biciklističkog kluba koji nosi naziv "Kozara" potvrđen je u ponedjeljak kada su iz saveza RS objavili kako su ih isključili iz svog članstva.

Postojeći Biciklistički savez BiH u priopćenju su nazvali neformalnom skupinom građana uz tvrdnju kako on nije zakonito utemeljen odnosno kako on mora postojati tek kao neka vrsta udruge koje čine entitetski savezi.

"Nismo više mogli i željeli trpjeti ucjene i samovolju nazovi čelnika BS BiH koji su na sve načine omalovažavali Republiku Srpsku", stoji u priopćenju ispunjenom političkim ocjenama kakve već godinama izriče lider bosanskih Srba Milorad Dodik.

Njegova je najnovija teza kako je BiH državna zajednica, a entiteti su zapravo države pa BiH može funkcionirati tek kao mehanički spoj RS i FBiH.

Predsjednika "Kozare" Gorana Garaču iz biciklističkog su saveza RS uz to optužili kako nije dovoljno podupirao uspostavu biciklističke utrke Banja Luka-Beograd, a zasmetalo im je i to što klub iz Prijedora organizira biciklističku utrku na Kozari u suradnji s klubovima iz Federacije BiH.

"U ovim vremenima kad se Republika Srpska bori za svoja ustavom data prava, biciklisti čvrsto stoje uz nju i još jednom poručuju da RS nije na prodaju", zaključili su borbenim pokličem svoje očitovanje iz Biciklističkog saveza RS.