'DOČEKANA KAO U AFRICI'

Reisman tuži zbog titule 'hodajuće sprdnje'

Judith Reisman Zvonimir Hodak

Judith Reisman Zvonimir Hodak

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL

'Tužit ćemo one hrvatske medije koji su doktoricu Reisman nazvali antisemitom, koji su tvrdili da negira holokaust. Nećemo reagirati na iznesene vrijednosne sudove, ali tužbu mogu očekivati i oni koji su je nazvali hodajućom sprdnjom i lažljivicom', najavio je u petak na tiskovnoj konferenciji u hotelu Sheraton Zvonimir Hodak, odvjetnik doktorice Judith Reisman

Hodak je rekao kako su neki mediji Reisman dočekali kao da je došla u afričku zemlju, a ne u državu koja uskoro treba postati članicom Europske unije. Očito pritom nije bio svjestan da je uvrijedio cijeli jedan kontinent dok se istovremeno sprema druge tužiti za uvrede.

Na više puta ponovljeni upit koje će medije tužiti, nije htio precizno odgovoriti. Objasnio je samo da će o tome dobro promisliti, ali i da tužbe mogu očekivati oni koji su tvrdili da je negirala holokaust, da je govorila neistine te oni koji su u pitanje dovodili njezinu doktorsku titulu stavljajući je u znak navodnika.

Imenovao je jedino Večernji list ustvrdivši da je njegov novinar dr. Reisman nazvao hodajućom sprdnjom, da je pisao kako je svugdje dočekana s prijezirom te da su joj pljeskali samo HDZ-ovi zastupnici koji su je pozvali u Sabor.

Komunikologinja, dr. Judith Reisman u svojem je uvodnom govoru odbacila istraživanje Jutarnjeg lista koje je jučer pokazalo da većina Hrvata podržava zdravstveni odgoj čak i nakon njezine nove kampanje. Ustvrdila je da uzorak od gotovo 1.000 ispitanika nije dovoljno reprezentativan za državu koja ima četiri i pol milijuna stanovnika te da mnogi od sudionika ispitivanja ni ne znaju što zapravo sadrži kurikulum.

Reismanin bliski suradnik britanski novinar Tim Tate danas je proširio popis navodnih pedofila s kojima je surađivao sociolog prof. Aleksandar Štulhofer, član tima koji je radio na našem zdravstvenom odgoju.

Ustvrdio je da je naš najpoznatiji seksolog u Hrvatsku osim 'samoproglašenog pedofila' Thea Sandforda, pozvao još dvojicu seksologa koji se navodno istovjetno izjašnjavaju - Verna Bullougha i Erwina Haeberlea, i to kako bi mu pomogli u radu na zdravstenom odgoju. Pritom je na panou prikazana fotografija s kongresa u Dubrovniku na kojem su oni sudjelovali. Istovremeno se ogradio priznavši kako time nije htio reči da je i Štulhofer pedofil. No propustio je primijetiti da se kongres održao 2001. kada Štulhofer još nije imao nikakve veze s kurikulumom spolnog odgoja, da je tema skupa bila seksualnost u postkomunističkoj Europi, što je ujedno bila tema Štulhoferove knjige, te da su se znanstvenici sami prijavili za sudjelovanje na kongresu na temelju tzv. Open Calla, kako je to već uobičajeno.

Reisman još je jednom ponovila kako je kurikulum zdravstvenog odgoja osobito štetan kada se uči u školama. Upozorila je da je on samo uvod u pravo zlo koje slijedi, te da bi nam se u Hrvatskoj moglo dogoditi ono što je ona vidjela u školama na Zapadu - da učitelji djecu poučavaju kako masturbirati.

Na tiskovnoj konferenciji sudjelovao je i Krešimir Miletić iz udruge Vigilare, koji je pozvao ministra Željka Jovanovića i ravnatelja Agencije za odgoj i obrazovanje da hitno podnesu ostavku zbog, kako je rekao, 'sve zbrke koju su izazvali i svih uvreda roditeljima'. 'Svaka sekunda je previše', rekao je Miletić.

Na pitanje hoće li slijedom najava tužiti i najdugovječniju i najveću svjetsku organizaciju za borbu protiv antisemitizma Anti-Defamation league (ADL) koja je krajem prošle godine oštro osudila Reisman jer je ustvrdila da gayevi, lezbijke, biseksualci i transrodne osobe 'demoniziraju kršćane kao što su to nacisti radili Židovima' čime je 'trivijalizirala i iskrivila značenje i istinu o holokaustu' ili možda znanstveni blog scienceblogs.com (koji je partner National Geographica) koji ju je 2005. počastio ne baš laskavom titulom i optužio je da promiče pseudoznanost svojim teorijama o erototoksinima, Reisman je samo ponovila da je u Hrvatsku došla govoriti o zlostavljanju djece. Hodak je uzvratio protupitanjem kolikom je broju ljudi iz te lige pobijena obitelj u holokaustu (Reismanina bliža rodbina nije bila u logorima op. a.). 'To što je njoj neka udruga dodijelila nagradu, to je pitanje ukusa', rekao je Hodak.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!