'USTAŠKI VIKAR'

Reiner: Vulinova izjava o Stepincu je sramotna

21.06.2015 u 21:34

Bionic
Reading

Na skandaloznu izjavu srpskog ministra Aleksandra Vulina da je Stepinac bio 'ustaški vikar' reagirao je saborski zasutpnik HDZ-a ocjenivši da je riječ o skandaloznoj izjavi. U izjavi za RTL Reiner se zapitao i što će učiniti vlada Zorana Milanovića

Vulin je Stepinca nazvao ustaškim vikarom na komemoraciji za žrtve ustaškog koncentracijskog logora Jadovno.

HDZ žestoko osuđuje istup srpskog političara u Hrvatskoj, nakon što je Vulin nedavno ustašama nazvao i generala Antu Gotovinu te ministra branitelja Predraga Matića.

'Radi se o sramotnoj izjavi srbijanskog ministra Vulina, a ovo je samo jedna od niza izjava. Nameću se dva pitanja: hoće li ovoga puta srbijanska vlada šutjeti i što će učiniti hrvatska vlada povodom ove izjave', poručio je u izjavi za RTL Željko Reiner, saborski zastupnik HDZ-a, u izjavi za Vijesti RTL-a

RTL podsjeća da je izjava srpskog ministra rada stigla samo dan nakon što je zagrebački nadbiskup na jučerašnjoj homiliji podsjetio na Stepinčevu kanonizaciju koju Crkva zaziva.

'U ovom svetom trenutku upravimo svoja srca prema blaženom Alojziju Stepincu, našem pastiru i zagovorniku, za čiju kanonizaciju žarko molimo', izjavio je Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački.