NIJE OREŠKOVIĆ JEDINI

Reiner opet na skijanju s osiguranjem

12.01.2017 u 09:43

Bionic
Reading

Potpredsjednik Sabora, HDZ-ov Željko Reiner i ove godine navodno je na skijanju, a s njim je i osiguranje koje mu pripada još neko vrijeme jer je predsjedao Saborom

Da je Reiner na godišnjem odmoru izvan Hrvatske i to navodno na skijanju, objavio je Večernji list, podsjetivši kako to znači da je s njim i osiguranje, na koje ima pravo još neko vrijeme s obzirom na to da je bio štićena osoba I. kategorije, za koje mjere osiguranja traju još šest mjeseci nakon prestanka dužnosti.

Bivši premijer Tihomir Orešković, koji je poveo osiguranje na novi posao u Amsterdam, tako nije jedini koji troši državni novac, na što ima pravo, kao i pravo odreći se osiguranja.


Koliko sve to košta građane, porezne obveznike, nemoguće je doznati jer su podaci o osiguranju štićenih osoba klasificirani kao tajni. Zašto se pak osjeća ugroženim, od Reinera Večernji list također nije uspio doznati jer ne odgovara na poruke i telefonske pozive.

Reinerov novogodišnji odmor privukao je i prije godinu dana mnogo pažnje s obzirom na to da je na skijanje otišao pod policijskom pratnjom s rotirkama kako bi izbjegao gužvu na graničnom prijelazu, a tada je kazao: 'Vozio sam se u svom vlastitom autu, vozila me supruga. Ako netko pokušava od toga bilo što napraviti, onda se očito malo zeznuo.'