PRIKUPLJENI POTPISI VIJEĆNIKA

Referendum o Kerumovoj smjeni sve je bliže

11.02.2012 u 12:16

Bionic
Reading

Kako su prije dva dana i najavili vijećnici Gradskog vijeća Splita iz SDP-a i HNS-a, prikupili su dovoljan broj potpisa za sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća i raspisivanje referenduma za smjenu gradonačelnika Keruma

Prikupljeno je ukupno 12 potpisa gradskih vijećnika (SDP, HNS, Igor Boraska, Luka Roguljić, HDZ). Formalno će vijećnici SDP-a i HNS-a predati zahtjev za sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća u ponedjeljak 13. veljače u 10,30 sati. Tom prilikom će vijećnici ispred zgrade Banovine održati i konferenciju za medije na kojoj će javnost pobliže upoznati sa svojim stavom i namjerama.

Premda će i u slučaju održavanja navedene sjednice biti teško nadglasati Kerumovu većinu u Gradskom vijeću, iznenađenja ipak ne treba isključiti, s obzirom na razinu opipljive ljutnje i osude Splićana zbog ponašanja Keruma u danima krize. Premda je smjena gradonačelnika komplicirano tehničko pitanje i već su najavljene izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi koje će znatno olakšati tu proceduru, ne treba zanemariti stvorenu kritičnu masu u javnosti pa je splitski gradonačelnik zapravo već zreo za smjenu.