ISPRAVLJANJE PROPUSTA

Ravnatelju sisačke bolnice nakon skandalozne fotografije izdano pisano upozorenje

25.05.2023 u 19:20

Bionic
Reading

Nakon skandalozne fotografije dvije pacijentice u istom krevetu sisačke bolnice, ravnatelju bolnice izdano je – pisano upozorenje.

Nakon što su objavljene fotografije na kojima su se vidjele dvije pacijentice koje su ležale u istom krevetu, iz Sisačko-moslavačke županije za Dnevnik Nove TV potvrdili su da je Upravno vijeće ravnatelju, između ostalog, izdalo pisano upozorenje.

"Naloženo mu je da u roku od 15 dana provede konkretne radnje vezano uz koordinaciju s drugim zdravstvenim ustanovama, formira poseban tim koji će se baviti prijemom i otpustom pacijenata, na Objedinjeni hitni bolnički prijam (OHBP) provede tromjesečni monitoring protoka, vrste te dinamike prijema i obrade bolesnika, izradi poseban protokol o postupanju u slučaju preopterećenja OHBP, pokrene poseban program za analizu kvalitete skrbi za kompleksne pacijente te provođenje mjera za unaprjeđenje sigurnosti i kvalitete skrbi, pristupi provođenju edukacije zdravstvenih djelatnika koji sudjeluju u odlučivanju te upravljanju u skrbi za kompleksne bolesnike", potvrdili su iz Upravnog odjela za poslove sisačko-moslavačkog župana.

Ravnatelj je o svemu poduzetom obvezan dostaviti izvješće Upravnom vijeću. Također mu je izrečeno upozorenje u dijelu obveza i odgovornosti koje ima u nadležnosti vezano uz organizaciju rada.