irena hrstić

Ravnateljica pulske bolnice HDZ-ova kandidatkinja za istarsku županicu

23.02.2021 u 15:04

Bionic
Reading

Ravnateljica pulske Opće bolnice Irena Hrstić HDZ-ova je kandidatkinja za istarsku županicu na predstojećim lokalnim izborima, dok je Petar Ćurić stranački kandidat za pulskog gradonačelnika

Potvrdio je to u utorak novinarima predsjednik istarskog HDZ-a Anton Kliman, navodeći da je kandidatura Irene Hrstić jednoglasno prihvaćena na sinoćnjem Predsjedništvu HDZ-a u Zagrebu, kao i Petra Ćurića.

Kliman je naglasio kako je to potvrda vjerodostojnosti koju HDZ ima prema Istri i projektima važnima za ovu županiju.

"Irena Hrstić članica je HDZ-a, vodila je izgradnju nove pulske Opće bolnice, iskazala se u organizaciji rada bolnice u vrijeme krize, bila je dio županijskog Stožera civilne zaštite i učinila je dobro za zaštitu zdravlja građana", istaknuo je.

Dodao je da je u doba zaraze koronavirusom pulska Opća bolnica na čelu s Hrstić odlično odradila svoj posao organizacije rada bolnice u izuzetno teškim i kompliciranim uvjetima.

Irena Hrstić u proteklim se godinama snažno koncentrirala na gradnju pulske bolnice, vješto je pregovarala sa službenim Zagrebom koji je stao iza tog financijski i tehnički zahtjevnog projekta

Potvrdila je da će kandidaturu službeno predstaviti sljedeći tjedan.  

"U ovom trenutku ne bi ništa komentirala jer je još prerano. Strpite se, uskoro ću predstaviti svoju kandidaturu", kratko je novinarima poručila Hrstić kojoj će to biti prvi politički angažman.