UČITELJ VJERONAUKA

Ravnatelj zagrebačke osnovne škole umro od posljedica zaraze koronavirusom: 'Djeca su ga obožavala'

  • Autor: S. S.
  • Zadnja izmjena 15.10.2021 19:41
  • Objavljeno 15.10.2021 u 18:51
tportal

Izvor: Društvene mreže / Autor: SISAČKA BISKUPIJA / Google Maps

Trajni đakon Sisačke biskupije i ravnatelj zagrebačke Osnovne škole Tina Ujevića preminuo je danas u Klinici za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' od posljedica zaraze koronavirusom u 50. godini života. Bio je učitelj vjeronauka, omiljen među učenicima

Djelatnici škole oprostili su se od svog kolege i objavom na internetskim stranicama škole.

'S velikom tugom obavještavamo vas da nas je danas, 15.10.2021. godine, zauvijek napustio naš dragi vjeroučitelj, kolega i ravnatelj škole gospodin Milan Daniel Jurić. Pamtit ćemo: dobrotu, osmijehe, ljubav, tople riječi, ohrabrenja, nježnost, zagrljaje… kojima nas je svakodnevno darivao.

U ovom pretužnom danu pokušajmo pronaći snagu za daljnje koračanje ovozemaljskim životnim stazama u spoznaji da smo imali priliku upoznati divnog čovjeka, učiti od uzornog vjeroučitelja, šaliti se, smijati i veseliti s iskrenim kolegom. U našim srcima ostaju najljepša sjećanja i divne uspomene na našega Daniela', poručili su djelatnici OŠ Tina Ujevića.

Informativna katolička agencija (IKA) javlja da je Jurić rođen 9. listopada 1972. u Tovarniku. Osnovnu školu završio je u Tovarniku, a srednju u Vinkovcima. Po završetku škole stupa u ZNG, kao pripadnik Hrvatske vojske. Nakon rata studirao je teološke znanosti na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu gdje je 2017. magistrirao na temu 'Rasprava o Bogu u filozofiji Karola Wojtyle'.

Kao vjeroučitelj djelovao je u OŠ Tina Ujevića u Zagrebu gdje je u ovoj školskoj godini i preuzeo službu ravnatelja škole. U braku sa suprugom Gordanom, vjeroučiteljicom ima tri kćeri. Za trajnog đakona zaredio ga je sisački biskup Vlado Košić, 10. prosinca 2011. u sisačkoj katedrali. Djelovao je u župama Pešćenica i Lekenik.

'U ime školskog kolektiva s golemom tugom pozdravljam svog omiljenog kolegu, vjeroučitelja Daniela. Bili smo bliski, i jedino što u ovome trenutku mogu reći jest da su ga djeca doista obožavala i navijala upravo za njegov izbor za ravnatelja', rekla je učiteljica geografije Gordana Egartner Tkalec za Jutarnji list.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!