'obični zagrijani upaljač'

Ravnatelj o žigosanju u školi: Nije riječ o slovu 'U', bila je to samo dječja igra

  • Autor: I. Ba.
  • Zadnja izmjena 07.02.2019 14:11
  • Objavljeno 07.02.2019 u 14:00
Ravnatelj Jozo Dragić

Ravnatelj Jozo Dragić

Izvor: Screenshot / Autor: N1

'To je bila obična dječja igra, to je bilo samo prislanjanje vrućeg upaljača', komentirao je ravnatelj zadarske Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Jozo Dragić događaj u kojoj je jedan učenik prvog razreda užarenimm predmetom žigosao slovo 'U' na ruku svoje školske kolegice

'Strašno mi je žao što se ovo dogodilo u jednoj od najboljih škola. Jedna smo od boljih škola u svim mogućim natjecajima, nekoliko puta bili smo prvaci Hrvatske u košarci, imamo atletičare koji su prvaci Hrvatske, imamo stalne akcije gdje pomažemo slabijima, ali eto... Posljednjih godina, kad su se počeli direktno upisivati učenici s raznim teškoćama, imamo dosta učenika s posebnim programima, uvjetima i eto, takvi mali incidenti se događaju', komentirao je ravnatelj Jozo Dragić za N1 događaj koji se zbio u zadarskoj Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi gdje je u srijedu jedan učenik prvog razreda užarenim predmetom žigosao slovo 'U' na ruku školske kolegice.

Ravnatelj kaže da jučerašnji događaj 'nije inkriminirajuće djelo, to su mediji napravili senzaciju'.

'Jučer mi je došla jedna skupina učenika, rekli su da su imali incident. Pozvao sam cijeli razred i počinitelj djela je došao s njima. Ispričali su se, rukovali, pozdravili i rekli da je to bila samo dječja igra. Počinitelj je to učinio sa zagrijanim upaljačem, ne daj Bože nečim baš za žigosanje... Obični zagrijani upaljač je naslonio jednoj učenici na rame i jednom učeniku na vrat. Ja sam njemu odmah pojasnio da će biti sankcioniran po pravilniku, oni su inzistirali da im ne treba liječnička niti ne daj bože policija, nego su se vratili u razred', ispričao je ravnatelj dodajući kako nije riječ o slovu 'U'.

U školi se trenutno nalazi inspekcija Ministarstva obrazovanja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!