strava u školi

Zadarski učenik za vrijeme nastave učenici žigosao slovo 'U' na ruku

07.02.2019 u 10:19

Bionic
Reading

U zadarskoj Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi na Puntamici u srijedu je učenik prvoga razreda srednje škole užarenim predmetom u obliku slova 'U' opekao i doslovno žigosao školsku kolegicu te kolegu. Sve ovo dogodilo se za vrijeme nastave, dok su bili u razredu

Djevojka ima dvije opekotine na ruci, dok je mladić opečen po vratu.

'Taj učenik je sjedio iza mene u klupi u razredu te mi je nekakvim vrućim predmetom pritisnuo desnu ruku i napravio mi opekotinu u obliku slova 'U'. Imam još jednu opekotinu na ruci jer me opekao više puta te je isto tako opekao jednog dečka koji je sjedio do mene u klupi. Nakon što me opekao rekao mi je 'sad imaš tetovažu i možeš se hvaliti da si ustaša'', ispričala je Zadarskom listu 15-godišnjakinja, a na sastanak s ravnateljem u školu stigla je s ocem Ademom Shalom.

Djevojka je ispričala kako je školskog kolegu pitala zašto joj je to učinio, a on je odgovorio kako 'mu je bilo dosadno te da mu je to zezancija'.

U školu je s djevojkom na sastanak došao njezin otac Adem Shala, istaknuti član albanske zajednice u Zadru koji je revoltiran ovim događajem i o svemu je obavijestio medije.

'Mene čudi kako to da nitko iz škole nije zvao policiju ili Hitnu pomoć?! Naime, riječ je o dvoje učenika koji su ozlijeđeni užarenim predmetom i kojima je rečeno da su ustaše. Imao sam već slučaj da je starija kći, koja je također išla u ovu školu, s nastave došla krvava kući te ni tada nitko nije zvao policiju ni Hitnu. Problem je u cijeloj školi. Zašto ne zovu Hitnu pomoć ili ne prijave policiji kad se dogode ovakve stvari? Ne razumijem što se to događa u školi', rekao je uzrujani otac Zadarskom listu.

Ravnatelju škole Jozi Dragiću žao je zbog ovog događaja. Rekao je kako nisu odmah zvali policiju jer su se učenici već u jutarnjim satima neposredno nakon događaja izmirili, a učenik koji je to učinio ispričao se. Na sastanak je s roditeljem došla i policija te su uzete izjave svih uključenih sudionika u navedenom incidentu.

Adem Shala je rekao kako će kćer morati odvesti na Hitni bolnički prijem kako bi se ozljede evidentirale te da će podnijeti kaznenu prijavu.