NORMALIZACIJA

Ravnatelj KBC-a Rijeka: Naše ambulante radit će od 8 do 20 sati

25.04.2020 u 13:51

Bionic
Reading

Ravnatelj Kliničkoga bolničkog centra Rijeka Davor Štimac u izjavi za novinstvo u subotu je naveo da je namjera ovog KBC-a da u normalizaciji djelovanja ambulante za poliklinike i dijagnostičke preglede budu otvorene od 8 do 20 sati.

Pacijenti naručeni na preglede ranije dobit će informacije o novim terminima, a neke ćemo ubacivati i u popodnevne termine, rekao je Štimac.

Još očekujemo precizne upute za normalizaciju djelovanja, a pripremamo se da što spremniji dočekamo taj postupak, naveo je. Oslobađaju se odjeli u KBC-u koji su u prethodnom razdoblju bili namijenjeni isključivo za Covid-19 pacijente i vraćaju se svojoj izvornoj namjeni, a to su zgrada Klinike za otorinolaringologiju i dio zgrade Klinike za psihijatriju, rekao je Štimac.

 Izvijestio je da je već nekoliko dana u KBC-u pet pacijenata oboljelih od koronavirusa, među kojima dvoje u respiracijskom centru. Jedan od njih, muškarac, bio je skinut s respiratora, ali ga se moralo vratiti. Već tjedan dana u KBC Rijeka nije primljen novi oboljeli od koronavirusa, istaknuo je ravnatelj.