komunikacijska pogreška

Ravnatelj čakovečke bolnice se ispričao: Prvo dijete u 2020. godini bilo je romsko

04.01.2020 u 11:42

Bionic
Reading

Saborski zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi posjetio je županijsku bolnicu u Čakovcu te ustvrdio da je bolnica zajedno s institucijom Međimurske županije ignorirala prvorođeno dijete roditelja Roma te u objavama u medijima i na službenoj Facebook stranici župana postavila fotografije župana, roditelja i djeteta rođenog kasnije istoga dana

U razgovoru za N1, ravnatelj čakovečke bolnice Tomislav Novinščak rekao je da se dogodila komunikacijska greška, zbog koje su iz bolnice županiji dali krivu informacije o tome koja je beba prva rođena u 2020. godini.

"Jako mi je žao, kao ravnatelju, da se dogodila takva greška. Bolnica i zdravstveni sustav jako su veliki i za sve mogu preuzeti odgovornost, ali ne mogu pristati na to da se vrši bilo kakva diskriminacija. Mi brinemo za sve naše stanovnike svakodnevno i jako mi je žao zbog toga što se dogodilo. Mislim da je ljudski da se radi i da se događaju greške, ali i da se ispriča, kao što smo jučer učinili. Bili smo kod gospođe i djeteta, ispričali smo se, a ljudski je i oprostiti", rekao je ravnatelj bolnice u Čakovcu Novinščak.

Dodao je da se majka i dijete osjećaju dobro, te da im ne zamjeraju zbog greške koja se dogodila.

"Dijete je dobro, majka također, to im je šesto dijete. Gospođa nas je primila i rekla da razumije da se takve stvari događaju, rekla je da je sretna što smo je se sjetili i primila je poklone. Ona se dobro osjeća, nikakvo zgražanje nije izrazila i rekla je da je svjesna da se događaju greške.