FLORIDA ZAVIJENA U CRNO

[VIDEO/FOTO] Raste broj žrtava: Najmanje četvero mrtvih, 159 nestalih u urušavanju zgrade kod Miamija

25.06.2021 u 15:23

Bionic
Reading

Najmanje četiri osobe poginule su u urušavanju stambene zgrade blizu Miamija na Floridi, a vlasti još nemaju nikakvih obavijesti o 159 osoba, javlja CNN u petak

Informaciju o četvero poginulih potvrdila je Rachel Johnson, glasnogovornica ureda načelnice okruga Miamija. Načelnica Daniella Levine Cava prethodno je za ABC rekla da su tri tijela noćas izvučena iz ruševina Champlain Towers South, te da niti jedno tijelo još uvijek nije identificirano.

Načelnica Levine Cava i dalje se nada da pod ruševinama zgrade ima preživjelih. Stotine vatrogasaca i spasilaca i u petak nastavljaju pretraživati ruševine dvanaesterokatnice na jugu Floride koja se djelomično urušila.

  • +6
Urušila se zgrada na Floridi Izvor: Profimedia / Autor: JOE RAEDLE / Getty images / Profimedia

Predsjednik Joe Biden tijekom dana govorit će o urušavanju zgrade na Floridi, a nakon što je konačno dočekao poziv republikanskog guvernera Rona DeSantisa - inače svog žestokog kritičara - proglasio je izvanredno stanje za Floridu. To će omogućiti dodjelu federalne pomoći pogođenoj saveznoj državi.

Ranije je vatrogasac rekao da je iz zgrade u Surfsideu, sjeverno od Miami Beacha, spašeno 35 ljudi, uključujući dvoje izvučenih iz ruševina.

Sagrađena 1981., zgrada Champlain Towers South imala je više od 130 stanova, od kojih je oko 80 imalo stanare.

Ne zna se koliko se u zgradi nalazilo ljudi u vrijeme nesreće koja se dogodila u dva sata ujutro.

Gradonačelnik Surfsidea Charles Burkett rekao je da ne zna kako se to moglo dogoditi. Na krovu su se izvodili neki građevinski radovi, ali nije poznato je li ondje bilo teške opreme.