zastupnik mosta

Raspudić o dolasku Porfirija u Vukovar na dan godišnjice smrti Blage Zadre: Ovo mi izgleda kao naručeni drugarski posjet

14.10.2022 u 18:20

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Mosta Nino Raspudić bio je gost Newsrooma na N1 televiziji gdje je komentirao dolazak srpskog patrijarha Porfirija u Vukovar na dan obljetnicesmrti Blage Zadre, a osvrnuo se i na veliku pljačku INA-e.

Raspudić je kazao da se ovime odvlači pažnja javnosti s najvažnijeg događaja u Hrvatskoj, a to je afera u INA-i.

'Vladajući kao da nisu znali što će i kako će. Ispaljivali su dimne bombe i tvrdili da su oporbeni zastupnici ruski igrači. Kao da je Pupovac rekao, ‘šefe, možda da pozovemo Porfirija u Vukovar, pa će se oko toga kroz par dana stvoriti priča’. Napola u šali, ali u svakoj šali pola istine. Ovo mi izgleda kao naručeni drugarski posjet', rekao je Raspudić za N1.

Kako navodi, dan koji je odabran je nezgodan jer Blago Zadro nije običan ratni zapovjednik. 'On je heroj koji je krenuo braniti svoju kuću, obitelj i grad te je postao simbol otpora u gradu. Ako čitate memoare iz Vukovara, vidjet ćete da je pogibelj Blage Zadre bila teška za Vukovar. Tako da je dan posebno nezgodan, pogotovo kada uzmete u obzir da je čovjek koji dolazi iz organizacije koja je odlikovala Vojislava Šešelja', rekao je.

'Predsjednik Vlade i njegovi istupi ne mogu se više politološki objasniti. Bilo bi korisnije za otkriti njegovo stanje uma čitati drame Dušana Kovačevića, koji je sjajno secirao takav paranoidni komunistički um. On danas govori da smo mi Milanovićevi mališani. Ja sam se na svoj brk izborio za svoj mandat, a za njega je i dan danas nejasno kako je postavljen na vrh HDZ-a. On je nečiji mališan cijelog života, a danas druge proziva', rekao je Raspudić.

Kaže da je izjava na koju se HDZ referira kada ga optužuje da je Putinov igrač potekla iz emisije u kojoj je bila rasprava o Ukrajini. 'Tada sam rekao ono što mislim i danas. Ukrajina je održavala ravnotežu između zapadnog i ruskog utjecaja. Srušena je legalno izabrana vlast i u tom trenutku Putin je vojno uzeo ono što mu je bilo bitno. Mi smo sve rekli glasajući za Deklaraciju o Ukrajini u Saboru', rekao je.

Istaknuo je da je ono što je apsurdno je da HDZ ima ruskih repova. 'Čak je 2018. Kolinda Grabar-Kitarović išla na svjetsko prvenstvo i grlila se s Putinom, pa do financijera HDZ-a i zaklada u kojima je vidljiv trag ruskog kapitala, pa i ministra Paladine kojeg cijeli život hrane i oblače Rusi', poručio je Raspudić.

Komentirao je i događanja u Zrakoplovno-tehničkom centru.

'ZTC, nakon što je postalo trgovačko društvo, dobiva skupštinu, upravu i nadzorni odbor. Za vrijeme Vlade premijera Milanovića i Oreškovića ZTC je bio na popisu strateških trgovačkih društava. Međutim, 2018. misteriozno je nestao s tog popisa. Tako je do dan danas. Mislim da je to čin veleizdaje. Kako možete maknuti s tog popisa tvrtku koja servisira naše ratno zrakoplovstvo? Više nije na čelu skupštine ministar obrane. Znači, očito su htjeli prodati ZTC i tu okrenuti neku lovu. Nužno je da se ZTC vrati pod okrilje ministarstva obrane', rekao je.