UVERTIRA U BITKU ZA SPLITSKI SDP

Ranko Ostojić kandidirao se na izborima u svom kvartu

12.06.2018 u 21:32

Bionic
Reading

Ove nedjelje u Splitu se održavaju 'najmanji' izbori, oni za vodstva gradskih kotara i mjesnih odbora, a pregledom brojnih kandidacijskih lista uočili smo jednog političkog kapitalca: Saborski zastupnik Ranko Ostojić nalazi se na trećem mjestu SDP-ove liste u četvrti Meje

Neuobičajen potez izlaska na kotarske izbore sam Ranko Ostojić za tportal je pojasnio željom da pomogne novom vodstvu splitskog SDP-a, stranačke organizacije kojoj nije mogao biti član i u koju nije bio pozivan u doba Marina Jurjevića, s idejom da se ponovno 'krene od kvartova'.

'Ovi izbori su nam izuzetno važni nakon što se godinama zanemarivalo politiku na najnižoj razini i nakon što je od gotovo pola gradskih četvrti SDP spao samo na dvije u kojima je na vlasti. Ne očekujem čudo, ali podržavam potez novog rukovodstva toliko da sam pristao biti kandidat', kazao nam je Ostojić.

'Ranije nisam bio u prilici za ovako nešto jer nisam bio član gradske organizacije i nisam pozivan na sjednice, no sada ću pomoći da napravimo što bolji rezultat. Posebno zbog toga što na izbore izlazimo s Novom ljevicom, a ja sam se uvijek zalagao da SDP traži partnere na lijevoj strani spektra umjesto da koketira s desnicom', dodaje Ostojić.

U njegovoj četvrti Meje na izborima se natječu ukupno tri liste: uz SDP i Novu ljevicu, tu su još liste HDZ-a i Hrvatske stranke umirovljenika.

'Kao saborski zastupnik vjerojatno neću moći biti konkretno angažiran, ali bit ću na raspolaganju gradskom kotaru za svu pomoć koja im treba', dodaje Ostojić.

  • +18
Ranko Ostojić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Upravo zbog nedjeljnih kotarskih izbora odgođeni su unutarstranački izbori u lokalnom SDP-u, gdje je predsjednik županijskog ogranka Arsen Bauk već najavio da se neće kandidirati za četvrti mandat. Na njegovo mjesto želi Ranko Ostojić, a još uvijek nije poznato tko će biti protukandidat blizak Davoru Bernardiću (i samom Bauku). Neslužbeno, govori se o županijskom vijećniku Danijelu Kukoču.

Izbore u županijskom SDP-u pokušalo se odgoditi sve do jeseni, no nakon pritiska odlučeno je da će se oni ipak održati dosta ranije.

'Trenutno najvažniji izbori su oni za mjesnu samoupravu u nedjelju u Splitu. Odmah nakon njih sastat će se Županijski odbor i odlučiti o raspisivanju izbora za tijela županijske organizacije', kazao je za tportal Arsen Bauk.

Sjednica Županijskog odbora održat će se 18. lipnja, a sami izbori u roku od 30 do 60 dana. Eventualna Ostojićeva pobjeda tumačit će se i kao novi veliki poraz Davora Bernardića.