DAVOR BERNARDIĆ:

'Ramljak se bogati, za jedan tjedan zaradi što radnik Agrokora ne može u godinu dana'

16.02.2018 u 19:58

Bionic
Reading

U Dnevniku Nove TV gostovao je šef SDP-a Davor Bernardić. Osvrnuo se na krizu u Agrokoru te zatražio smjenu povjernika Ante Ramljaka, ali i odlazak premijera Andreja Plenkovića

Šef oporbe misli da Ramljaku, ali ni ministrici gospodarstva Martini Dalić više nitko ne vjeruje. 'Plenković je lex Agrokorom Ramljaku omogućio bezobrizno bogaćenje. Što o tome misli 27.000 radnika Agrokora? Ramljak u tjedan dana zaradi što radnik u Agrokoru ne može zaraditi u jednoj godini', rekao je. 

Smatra da se umjesto lex Agrokora trebalo izmjeniti stečajni i zakon o predstečaju, za što je sad kasno i zbog čega treba smjeniti Ramljaka dok Plenković također mora otići. 'Dalić je tu samo gromobran, za nju i Ramljak rade isti PR savjetnici', dodao je Bernardić. 

'Radnici očekuju plaće, a gledaju kako im se iz firme odnosi novac. Sad im još treba tri mjeseca za donošenje nagodbe, a rade već godinu dana, jel možete vjerovati', komentira Bernardić. 

Osvrnuo se i na posjet srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića Hrvatskoj: 'To je sve dio igrokaza Zagreb-Beograd. Problemi se neće rješiti sami od sebe, ne spominje se pitanje granice i pitanje nestalih. Ja sam za dobre odnose sa susjedima, i sa Srbijom. Zamislite što bi bilo da je Vučić dolazio za vrijeme SDP-ove Vlade, imali bi šatore od Bajakova...'. 

Na pitanje zašto SDP kao oporba ne daje konkretna rješenja za pojedine probleme, Bernardić kaže kako je SDP dao prijeloge i za blokirane i za novi ovršni zakon, po kojem troškovi ovrhe ne bi smjeli biti viši od iznosa ovrhe. 

Bernardić u intervju nije izravno odgovorio zašto je bio na večeri s Milanom Bandićem koji je zbog duga za izbornu kampanju 2009., umalo ovršio račun SDP-a. 'Dug stranke nije zatajen, predsjedništvo je bilo informirano, problem je rješen nagodobom', rekao je. 

  • +13
Davor Bernardić Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX