KAOS OKO DALMATINE

Radovi nisu počeli, ali krađe jesu

  • Autor: Jure Divić
  • Zadnja izmjena 04.03.2010 08:51
  • Objavljeno 04.03.2010 u 07:46
Bageri autocesta Dalmatina

Bageri autocesta Dalmatina

Izvor: tportal.hr / Autor: Jure Divić

Radovi na Dalmatini nisu nastavljeni. Najavljeni datum, 1. ožujka, kada je obećan nastavak radova na dionici od Ravče pa prema Vrgorcu i Pločama gradilišta u Vrgorcu dočekali su u tišini i bez ljudi

Strojevi miruju, a radnika nema. Vladina obećanja i odgovori iz HAC-a kako će se radovi nastaviti prvim danom ožujka ostala su izgleda samo neispunjena obećanja ili još jedan prekršeni rok.

Po vrgoračkim kuloarima priča se da radovi nisu nastavljeni i zbog USKOK-ove istrage oko izbora znatno skuplje 'crvene' (sjeverne) trase autoceste zbog koje se prije nekoliko godina vodile velike rasprave, jer je, po mišljenju mnogih, 'plava' (južna) trasa uz planinu Rilić prema Staševici i Pločama bila bolja varijanta.

No tada se ipak odabrala 'crvena' sjeverna varijanta uz selo Dusina, tumačeći kako je značajno jeftinija i jednostavnija za rad, a sada su radovi ispali puno skuplji od tada predviđenih. No sada je i ta trasa pusta i napuštena.

Iako na gradilištu nema radnika, ima nekih aktivnosti. Naime, policijska postaja u Vrgorcu zabilježila je već nekoliko slučajeva krađe građevinskog materijala i opreme s gradilišta otkada je gradilište bez radnika.

Po policijskoj evidenciji, nestaju građevinski materijali s gradilišta, ali i oprema (bušilice, brusilice, alati) iz kontejnera u kojima je uskladištena. Prije tri dana jedna građevinska tvrtka koja izvodi radove na dionici kod Vrgorca prijavila je krađu u 14. Policijsku postaju u Vrgorcu.

Nakon očevida i kriminalističke obrade djelatnici Policijske postaje su utvrdili da je s gradilišta ukradena oprema i građevinski materijal u vrijednosti od 30.000 kuna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi