NA ZAJEDNIČKOJ LISTI

Radoš i Vučić HNS-ovi kandidati za EU izbore

22.02.2014 u 22:21

Bionic
Reading

HNS-ovi kandidati na zajedničkoj koalicijskoj listi SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a na predstojećim izborima za Europski parlament su Jozo Radoš i Marin Vučić

To je na današnjoj sjednici odlučio Središnji odbor HNS-a prihvativši prijedlog Predsjedništva stranke, priopćeno je iz HNS-a.

Predsjednica HNS-a, prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić poručila je kako će HNS biti iznimno aktivan u kampanji za europske izbore.

Izvijestila je i o nedavnom sastanku koalicijskih partnera na kojem su, osim dogovora o zajedničkom izlasku na EU izbore, partneri prošli i listu zajedničkih projekata, na kojima bi se do kraja mandata trebali vidjeti ozbiljni pomaci i rezultati, ističe se u priopćenju.

HNS-ovi kandidati predstavili su se, pak, članovima Središnjeg odbora stranke.

Predsjednik HNS-ovog saborskog Kluba zastupnika Jozo Radoš poručio je da kao bivši promatrač u Europskom parlamentu ima dobar uvid u ono što se tamo događa.

'Hrvatska politika za mene je još uvijek izazov, a europska sa svojom važnošću osobiti izazov', dodao je.

Drugi HNS-ov kandidat Marin Vučić dolazi iz Varaždinske županije i ravnatelj je Centra za odgoj i obrazovanje 'Tomislav Špoljar'. Poručio je kako će se držati tema koje su mu bliske – obrazovanje, socijalna politika, problemi osoba s poteškoćama, ali i regionalni razvoj.

Sa sjednice Središnjeg odbora HNS-a upućen je i apel petrinjskog gradonačelnika, Darinka Dumbovića, županima, gradonačelnicima i načelnicima za pomoć poplavljenim područjima Petrinje.

Predsjednik Središnjeg odbora i varaždinski župan Predrag Štromar najavio je da će njegova županija izdvojiti 5.000 kuna, a na isto je pozvao i ostale koji su u mogućnosti.

'Prva ću uplatiti na ovaj račun, preporučam svima koji mogu neka pomognu', rekla je Pusić.

Najavila je i mogućnost kandidiranja šteta od poplava, baš poput nedavnih u Gorskom kotaru, za sredstva iz Fonda solidarnosti EU.