ŠEF NOVINARSKOG DRUŠTVA:

'Radman je pogriješio, Vidović Krišto treba vratiti na posao'

23.01.2015 u 13:16

Bionic
Reading

Zdenko Duka, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND), nakon što ga je jučer Ivan Zvonimir Čičak, čelnik Hrvatskog helsinškog odbora (HHO), prozvao zbog nereagiranja u slučaju novinarke HRT-a Karoline Vidović Krišto, koja je dobila otkaz nakon interne prepiske s Goranom Radmanom, glavnim ravnateljem HRT-a, pojasnio je zašto se krovna novinarska udruga nije oglasila

'Za tim nije bilo potrebe jer se oglasila naša podružnica na Prisavlju. Podržavamo i stojimo iza svega onoga što su oni napisali u priopćenju. Riječ je o neopravdanom otkazu te ne možete zabraniti ljudima da daju izjave za druge medije. Radman je odluku donio ishitreno i čini mi se da je jedini razlog za njeno donošenje bila činjenica da je u korespondenciji spomenuta njegova prošlost', kazao je Duka.

Upitan smatra li, kao i ogranak HND-a HRT-a, da bi Vidović Krišto trebalo blaže kazniti, što je također bila jedna od zamjerki HHO-a, Duka dodaje kako novinarku treba vratiti na posao i da bi opomena bila sasvim dovoljna kazna.