kultni brend

Radio 101 na popravnom, Vijeće za elektroničke medije dalo im novu priliku za koncesiju

28.05.2021 u 17:21

Bionic
Reading

Vijeće za elektroničke medije (VEM) u petak je primilo na sastanak predstavnike Radija 101 HND-a na kojem je zaključeno da će se u što kraćem roku raspisati nova Obavijest o namjeri davanja radijske koncesije za područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije

Sastanak je uslijedio nakon što su radnici Radija 101 prethodno u petak zatražili izdavanje privremene koncesije nakon što je VEM prošlog tjedna odbacio ponudu uprave Radija 101 zbog nepotpune dokumentacije - izvan roka predane potvrde porezne uprave o podmirenju obaveza te nedostatne potvrde o osiguranom novcu za tromjesečno poslovanje. Zato Radiju 101. bez dobivene koncesije prijeti gašenje, odnosno prestanak emitiranja 1. lipnja.

Sastanak je održan na prijedlog predsjednika Hrvatskog novinarskog društva (HND) Hrvoja Zovka koji je u ime te strukovne organizacije zatražio i žurno raspisivanje obavijesti o namjeri davanja koncesije.

Radnici Radija 101 izrazili su pak zabrinutost zbog mogućnosti prestanka rada ovog radija te gubitka radnih mjesta i gašenja jednog od kultnih brandova i kulturnog dobra grada Zagreba i novinarstva u cjelini.

Predsjednik Vijeća za elektroničke medije Josip Popovac je, odgovarajući na pitanja radnika Radija 101, detaljno objasnio sve okolnosti vezane uz formalne nedostatke ponude njihova poslodavca, društva Radio 101 d.o.o., objasnivši da Zakon o elektroničkim medijima ne poznaje pojam "privremene koncesije".

Zaključak sastanka je da će Vijeće, svjesno položaja radnika Radija 101 te njegove tradicije i dugovječnosti na tržištu elektroničkih medija, u što kraćem roku raspisati novu Obavijest o namjeri davanja koncesije za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga radija na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije, izvijestili su iz VEM-a.