SUMNJA U TERORIZAM

Radikalni islamist iz Maoče uhićen u Sarajevu

23.11.2018 u 15:57

Bionic
Reading

Muškarac uhićen u četvrtak u Bosni i Hercegovini pod sumnjom za terorističke aktivnosti je Munib Ahmetspahić, pripadnik radikalnih islamista iz Maoče, objavili su lokalni mediji pošto su u petak državne službe potvrdile privođenje, ali ne i identitet osobe

Munib Ahmetspahić, kojega je u četvrtak uhitila bosanskohercegovačka policija, član je zajednice radikalnih islamista kojima je sjedište bilo u selu Maoča, objavili su lokalni mediji u BiH.

Ranije u petak iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Tužiteljstva BiH potvrdili su privođenje bez obajve identiteta.

Balkanska istraživačka mreža (BIRN), portal specijaliziran za praćenje pravosudnih tema, poziva se na izvore bliske istrazi i navodi da je Ahmetspahić uhićen u sarajevskoj zračnoj luci.

IZ SIPA-e su objavili da se uhićeni sumnjiči da je u Siriji i Iraku od srpnja 2013. godine ratovao u redovima organizacija Fronta al-Nusra i Islamska država (ISIS). 

Navodi se da je Ahmetspahić bio povezan i s Mevlidom Jašarevićem,  koji je također bio pripadnik zajednice selefija u Maoči, a osuđen je na 15 godina zatvora zbog terorističkog napada na veleposlanstvo SAD u Sarajevu u listopadu 2011. godine.

Jašarević je tada pucao iz strojnice na zgradu veleposlanstva ispalivši više od stotinu metaka,  no nije uspio nikoga ozlijediti.