stanje na cestama

Putujete u BiH ili Sloveniju? HAK pojašnjava gdje se informirati

18.08.2020 u 07:18

Bionic
Reading

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u Slavoniji, Baranji, Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a ponegdje ima i magle, izvijestio je u utorak Hrvatski autoklub (HAK). Vozačima HAK savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, prilazima turističkim središtima duž obale te pojedinim graničnim prijelazima.

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče kod naplatnih postaja Lučko u oba smjera i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja.

Zbog pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom prometu.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Na A3 Bregana-Lipovac zbog radova čvor Otok Svibovski bit će zatvoren za sav promet u oba smjera od srijede, 19. kolovoza do 1. prosinca 2020. godine.

Promet iz smjera Lipovca prema robnoj kući IKEA i centru Designer Outlet Croatia, preusmjerit će se na čvor Ivanja Reka, dok će se u smjeru Zagreba i Bregane voziti prema privremenoj regulaciji prometa obilazno kroz naselje Ivanja Reka do semaforskog križanja u zoni čvora Ivanja Reka.

Na riječkoj zaobilaznici od srijede u osam sati do završetka redovnog održavanja bit će zatvoren vozni trak na dionici između čvorova Orehovica i Sveti Kuzam u smjeru Krka.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista pa HAK poziva vozače da pripaze na tu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste podsjeća da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

S obzirom na mnogobrojne upite vezane uz putovanje u susjedne države, vozačima i putnicima HAK savjetuje da se prije putovanja dobro informiraju na službenoj stranici Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu (https://koronavirus.hr) i stranici Hrvatskog autokluba (www.hak.hr), gdje će biti objavljene sve trenutne informacije vezane uz epidemiju koronavirusa kao i informacije vezane uz odvijanje prometa.

Za sve upite vezane uz Sloveniju i BiH više informacija možete pronaći na stranicama Informativnih centara tih država (https://promet.si/ ili https://bihamk.ba/).