REANIMACIJA U AVIONU

Putnik na letu Rim-Beograd doživio infarkt, spašen u Splitu

29.09.2015 u 11:53

Bionic
Reading

Na sinoćnjem letu Air Srbije JU 535 iz Rima za Beograd oko 21:30 sati jedan od putnika doživio je srčani udar, no pravovremenom reakcijom kabinske posade njegovo stanje je stabilizirano, a avion je hitno sletio na najbliži aerodrom u tom trenutku – Split gdje ga je preuzela hitna pomoć, javlja portal Tango Six pozivajući se na svjedoka ovog incidenta

Tijekom preleta Jadranskog mora jednom putniku je pozlilo jer je najvjerojatnije doživio srčani udar, no među putnicima su bili i doktori, koji su mu uz brzu i stručnu reakciju posade pomogli i stabilizirali mu stanje do slijetanja u Split gdje ga je preuzela hitna pomoć, prepričao je portalu Tango Six jedan od putnika.

On, doduše, nije vidio cijelu akciju jer je sjedio 'malo dalje', i nije siguran je li upotrijebljena AED oprema (autonomni defibrilator) ili je reanimacija bila klasična, no tvrdi da je avion promptno izveo 'medical emergency' diverziju (hitno slijetanje na najbliži aerodrom radi prihvata pacijenta) na aerodrom Split. Pacijenta je tamo preuzela lokalna hitna pomoć. To je trajalo desetak minuta, ostalo je bila dopuna gorivom i papirologija i avion je ubrzo nastavio svoj put i sletio u Beograd.

Tango Six kao interesantnu činjenicu navodi da je avion u pitanju, 'Dejan Stanković', prva letjelica Air Srbije s funkcionalnim bežičnim Internetom koji se nalazi na probnom korištenju, no nitko niej niti stigao na Internet jer su besplatni vaučeri podijeljeni ni pet minuta prije početka medicinskog incidenta.