tvrdi estonski zastupnik

'Putin se sastao s oligarsima, bio je bijesan. Mislio je da će rat biti gotov za jedan do četiri dana'

26.02.2022 u 16:30

Bionic
Reading

Estonski zastupnik u Europskom parlamentu Riho Terras, koji je nekad bio ministar obrane, na Twitteru je objavio kako je ruski predsjednik Vladimir Putin bijesan zbog sporog napredovanja njegovih snaga u Ukrajini. Navodno je Putin održao sastanak s ruskim generalima i oligarsima

'Ukrajinski pripadnik tajne službe izvijestio me o sastanku u Putinovoj jazbini na Uralu. Tamo su se sastali oligarsi kako nitko od njih ne bi pobjegao iz Rusije. Putin je bijesan, mislio je da će cijeli rat biti lak i da će sve biti gotovo za jedan do četiri dana', objavio u prvom postu Terras.

'Rusi nisu imali taktički plan. Rat ih košta oko 20 milijardi dolara dnevno. Raketa imaju za još najviše tri do četiri dana, koriste ih štedljivo. Nedostaje im oružja, tvornice fizički ne mogu ispuniti toliko narudžbi za izradu oružja. Puške i streljivo su najviše što mogu napraviti', piše..

'Novo rusko oružje moglo bi se proizvesti za tri do četiri mjeseca, ako i tada. Nemaju sirovina. Prije su se opskrbljivali oružjem uglavnom iz Slovenije, Finske i Njemačke, no to je sada stopirano', tvrdi Terras.

'Ako se Ukrajina uspije uspješno odupirati Rusima 10 dana, onda će Rusi morati ići u pregovore. Zato što nemaju novca, oružja ili resursa. Ipak, prema sankcijama su ravnodušni', napisa je Terras.