invazija na ukrajinu

Putin otkazao važno obraćanje javnosti, što se događa?

09.06.2023 u 11:30

Bionic
Reading

Odgođeno je tradicionalno televizijsko obraćanje javnosti ruskog predsjednika Vladimira Putina

Kako donosi N1, tradicionalno obraćanje ruskog predsjednika Vladimira Putina odgođeno je zbog zabrinutosti oko vojne situacije u Ukrajini te se očekuje da će kijevske snage pokrenuti veliku protuofenzivu, izvijestio je u četvrtak ruski poslovni dnevnik Kommersant.

Riječ je o obraćanju tijekom kojeg obični građani od ruskog čelnika traže rješavanje svakodnevnih problema, a ovo je druga godina u nizu da se ono neće održati u lipnju. Nekoliko velikih političkih događaja koji su uključivali Putina odgođeno je ili je u potpunosti otkazano njegovo sudjelovanje zbog ruskog vojnog djelovanja u Ukrajini.

  • +11
Rat u Ukrajini Izvor: Profimedia / Autor: Ruslan Kaniuka/UKRINFORM / Sipa Press / Profimedia

Spomenuto tradicionalno Putinovo obraćanje moglo bi se održati kasnije ove godine, u studenom ili prosincu, rekao je za Kommersant neidentificirani izvor blizak Kremlju. Analitičari Instituta za proučavanje rata (ISW) procijenili su da će on vjerojatno održati konferenciju za novinare početkom ovog mjeseca nakon što su ruske snage zauzele Bahmut, ali kažu da njezino odgađanje 'indicira da bi Kremlj zauzimanje Bahmuta mogao shvatiti kao nedovoljnu pobjedu kako bi se kompenzirala ukupna nestabilna ruska vojna situacija u Ukrajini'.