DNEVNA KOLIČINA

Put Varaždina krenulo 35 tona smeća iz Makarske

02.09.2014 u 12:00

Bionic
Reading

Ulice Makarske jutros su čiste, otpad se opet vozi u Varaždin. Put Varaždina krenulo je čak 35 tona smeća prikupljenih samo u jednom danu u Makarskoj. Iako je makarski gradonačelnik rekao kako to više neće raditi zbog velikih troškova, izbora ipak nije bilo

Nakon što je jučer splitski gradonačelnik, Ivo Baldasar jasno rekao da je za Makarsku gradsko odlagalište Karepovac zatvoreno, ovo je bilo jedino rješenje.

'Kroz 9. mjesec pokušat ćemo se sami nekako snaći da otpad iz Makarske zbrinemo na odgovarajući način, međutim od 1.10. više nećemo moći sami', kaže makarski gradonačelnik Tonći Bilić.

Naime, Makarska će za odvoz smeća u Varaždin plaćati po 30 tisuća kuna mjesečno. To će se prema najavama iz makarskog komunalnog poduzeća, odraziti i na računima građana, koji će biti znatno veći, ako se situacija ne promijeni.

A zatvaranje vrata splitskog odlagališta otpada izazvalo je veliko nezadovoljstvo gradova makarske rivijere. Tako su iz općine Brela poručili splitskom gradonačelniku da će smeće ostavljati ispred ulaza u Karepovac, a neke općine najavljuju i tužbe protiv grada Splita.