NEMA OGRANIČENJA ZA IZRUČENJA

Pusić ujutro još nije znala, večeras ipak zna: Povlači se Lex Perković

22.08.2013 u 18:56

Bionic
Reading

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić potvrdila je u četvrtak navečer kako će Hrvatska popustiti zahtjevima iz Europske unije te 'promijeniti ograničenje primjene europskih uhidbenih naloga prije 2002. godine'

Ipak, za RTL danas kaže kako pismo za Bruxelles još nije na putu iako ga europska povjerenica za pravosuđe Viviane Reding očekuje sutra, kada ističe rok koji je dala našoj Vladi za očitovanje.
'Mi smo napravili pogrešku što smo išli s vremenskim ograničenjem za izručenje. Za tim nije bilo potrebe, no to nije velika tragedija i nešto što bi nam dugotrajno štetilo', rekla je Pusić.

Zbog strke koja je nastala oko 'Lex Perkovića' ne zamjera nikome, pa ni ministru pravosuđa Orsatu Miljeniću. 'Ne mislim da je to posebno na nekog usmjerena odgovornost, svi smo odgovorni, ne trebamo se praviti da to nije ništa, ali i ne treba od toga raditi cirkus', kaže.

'To ne znači da smo bahati, nego da se postupnije privikavamo na funkcioniranje unutar europskih okvira', zaključila je šefica hrvatske diplomacije.