proslava u srbu

[VIDEO] Pupovac o Kelemincu: Već četiri, pet dana usred mjesta kampira, mokri, kad izađe, po javnoj površini, pušta pse...

26.07.2021 u 12:17

Bionic
Reading

Srpsko narodno vijeće (SNV) održava konferenciju za novinare povodom provokacija stranke A-HSP i njihova predsjednika Dražena Keleminca jer, kako navode, uznemirava stanovnike Srba. Novinarima su se obratili predsjednik SNV-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac i voditeljica SNV-ova odjela za kulturu Aneta Vladimirov

Pupovac je rekao da Keleminec uoči sutrašnje obljetnice u Srbu kampira u mjestu i zastrašuje mještane te pušta pse, a da policija ne reagira.

'U Srbu se sutra obilježava Dan ustanka naroda Hrvatske. Taj je datum svih ovih godina bio povod za održavanje kontraprosvjeda i izražavanje ustaštva, nedovoljno sankcioniranih', izjavila je Vladimirov na početku konferencije za novinare. Napomenula je da stanovnici svake godine trpe teror i provokacije uoči obljetnice, javlja Dnevnik.hr.

Saša Milošević iz SNV-a rekao je da Keleminec organizira demonstracije svake godine uoči obljetnice te ometa njihove manifestacije u Srbu. Izjavio je da su 2015. godine tužili Keleminca zbog prijetnji Pupovcu te da je prva rasprava održana tek prije neki dan u Gospiću. Dodao je da je Keleminec na sudu shvaćen kao žrtva, a ne kao okrivljenik.

'Trenutak je da se prestane sa zastrašivanjem mještana Srba i svih onih koji dolaze sutra na skup u Srb, svih onih kojima je stalo da se izrazi žaljenje i svih onih kojima je važno da se obilježi povijesna činjenica i da ti ljudi mogu neometano i bez straha napraviti ono što u civiliziranim zemljama može uraditi svatko. Netko tko je osuđivan prekršajno, kome je zabranjivan pristup zbog prijetnji, taj netko sve agresivnije zastrašuje i pritom ističe znamenja mržnje, potiče na mržnju i pri tome ljude neovlašteno snima i sve to pušta na svoje stranice na Facebooku.

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Za to vrijeme policija postupa prema mještanima, a ne prema onima koji na kamp kućici imaju ustaške simbole. Rečeno nam je da policija nema zakonske osnove da spriječi nekoga tko bez odobrenja općine kampira već četvrti, peti dan usred mjesta, ispred stare zgrade policije. Mokri, kad izađe, po javnoj površini, pušta pse da okolo po selu uznemiravaju životinje i ljude i istovremeno sve to radi suprotno zakonu', upozorio je Pupovac.

'Ustaše u Srb ne mogu i neće, iznaći ćemo načina na koji neće', rekao je Pupovac i nastavio:

'Antifašizam koji negira jedan od ustanaka ne može biti antifašizam. Kažemo da ustašama nema mjesta u Srbu. Dio politike tolerira ustaše i u ovome ne vidi problem. Sve dok je tako, Hrvatska neće biti slobodna zemlja. Sve dok je tako, ja ću govoriti o tome.'

Pupovac je rekao da je policija zatvorila pristup selu i da ne zna što to znači.

'Sutra ne želim u Srbu vidjeti Keleminca, a ni toliku policiju', kazao je Pupovac.