srpska nacionalna manjina

Pupovac: Od Plenkovića očekujem novi iskorak prema funkcionalnoj ekonomiji i tolerantnom društvu

06.07.2020 u 14:34

Bionic
Reading

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u ponedjeljak je potvrdio da je razgovarao s predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem, no istaknuo je da će o idućim koracima odlučivati sutra predsjedništvo SDSS-a koji je na izborima osvojio sva tri mandata srpske nacionalne manjine

'Sutra imam predsjedništvo stranke na kojemu ćemo raspravljati o našem sljedećem koraku i o razgovoru koji sam danas vodio s Plenkovićem', izjavio je Pupovac novinarima dan nakon parlamentarnih izbora na kojima je su kandidati SDSS-a Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Boris Milošević osvojili najviše glasova srpske nacionalne manjine.

Pupovac kaže da će se nakon toga sastati Klub zastupnika nacionalnih manjina te da će se sastati s HNS-om, partnerima s kojima su dosad činili saborsku većinu.

S Plenkovićem je danas, kaže, razmijenio samo čestitke i najavio razgovor, te će o tome sutra biti riječi na sjednici stranačkog predsjedništva.

Poručio je da je za SDSS od iznimne važnosti da se nastave demokratske stečevine koje je Hrvatska branila u protekle četiri godine. 'Od velike je važnosti da nema avanturizma u politici koje smo imali u nekim proteklim razdobljima', istaknuo je.

Od Andreja Plenkovića očekuje da će pripremiti stranku i državu za novi iskorak kako bi Hrvatska bila funkcionalna država s održivom ekonimijom i tolerantnim, otvorenim društvom.

'Svi su izgledi da će nas to, što nas je približilo prije četiri godine, približiti i sada', rekao je Pupovac.

Glasnogovornik Vlade objavio je u ponedjeljak da je predsjednik HDZ-a Andrej Plenkoviću dobio potporu nacionalnih manjina, HNS-a i Reformista u formiranju svoje vlade u inicijalnom krugu konzultacija koje je obavio s njima.