građani taoci

Pulski IDS-ovci o raspadu koalicije: U deset mjeseci unazadili su grad za deset godina

24.03.2022 u 14:46

Bionic
Reading

Predsjednik pulskog IDS-a i odnedavno gradski vijećnik Danijel Deković, referirajući se na raspad vladajuće koalicije u Puli, kazao je u četvrtak kako je prilično neozbiljno i neodgovorno bilo držati grad i njegove građane taocima te kako bi se trebali raspisati izbori

"Smatram da to nije briga o građanima, već o njihovom egu. Upravo zato čudi me izjava gradonačelnika da mu 'ne trebaju uhljebljivanja', a upravo su neki njegovi ljudi s liste, ali i drugi bliski suradnici, u međuvremenu postali zaposlenici Grada ili sklopili posao s Gradom. Stoga je neodgovorno za sve kriviti koalicijske partnere i skrivati se iza njih", kazao je predsjednik IDS-a Pule.

Smatra da bi se, kako je rekao, "jednostavno trebali raspisati izbori i time rasteretiti građane nerada i stagniranja".

"Neka si gradonačelnik osigura većinu i tako će imati stabilnost u donošenju odluka, a ne da uvijek krivi oporbu", poručio je Deković.

Lerotić: U deset mjeseci unazadili su grad za deset godina

IDS-ov saborski zastupnik i vijećnik grada Pule Marin Lerotić ustvrdio je kako je dobro da je i gradonačelnik napokon shvatio da je nepovratno izgubljeno već deset mjeseci, a cijelo to vrijeme je grad i politički i projektno u potpunosti blokiran.

"U deset mjeseci unazadili su grad za deset godina. Aktualna vlast očigledno nije imala ni volje, ni želje, a ni interesa da se politička situacija stabilizira, jer smo u proteklih deset mjeseci svjedoci konstantnih političkih prepucavanja vladajućih putem medija. Sada je vidljivo da su nadmudrivanja unutar vladajućih bili samo maska, kojom su prikrivali neznanje i nedostatak vizije", zaključio je Lerotić.

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić izvijestio je ranije danas kako od četvrtka nema vladajuće koalicije u tome gradu. "Ostajemo sami i služit ćemo građanima kako smo i obećali, a svi ostali neka podržavaju ili budu protiv odluka u Gradskom vijeću", poručio je.

Vladajuću koaliciju u Puli činili su Nezavisna lista Filipa Zoričića sa četiri vijećnika u Gradskome vijeću, koliko ima i platforma Možemo, te SDP s tri vijećnika.