BRUTALNA LIKVIDACIJA

Puljanin osumnjičen za ubojstvo kamatara priveden na ispitivanje

16.05.2013 u 15:06

Bionic
Reading

Puljanin Vladimir Gordoš (49), kojeg se sumnjiči za kazneno djelo ubojstva, priveden je u Županijsko državno odvjetništvo. U tijeku je ispitivanje. Očekuje se da će mu zamjenica državne odvjetnice Mirjana Zenzerović odrediti istražni zatvor kako ne bi utjecao na svjedoke

Gordoša se sumnjiči da je metkom u glavu likvidirao Aldina Pašukana (48) iz Medulina.

Podsjetimo, Pašukan, koji se navodno bavio kamatarenjem i drugim oblicima kriminala, pronađen je u sivom Land Roveru nastrijeljene glave na Medulinskoj cesti kod Pule. Obdukcijom je utvrđeno da je usmrćen iz neposredne blizine.

'Muškarca se sumnjiči da je u noći s ponedjeljka na utorak na Medulinskoj cesti u Puli vatrenim oružjem, i to iz neposredne blizine, usmrtio 48-godišnjaka iz Medulina', potvrdila je jučer PU istarska, ne otkrivajući identitet osumnjičenika.

Vladimir Gordoš navodno je u utorak sa 26-godišnjim sinom bio na obavijesnom razgovoru, nakon čega je kasno poslijepodne i uhićen, dok je sin pušten. Policija je u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u srijedu dovršila kriminalističko istraživanje te je kazneno prijavljen za ubojstvo, o čijem se motivu zasad još uvijek samo nagađa.

Po jednoj verziji, moguće da se radi o neraščišćenim novčanim računima, budući da se ubijeni Pašukan bavio i kamatarenjem, dok bi po drugoj verziji motiv brutalne likvidacije bila osveta zbog navodnog premlaćivanja Gordoševa sina.

Ubijeni Pašukan je bio u javnosti poznati nasilnik te je u jednom slučaju 2010. pravomoćno osuđen na 11 mjeseci s rokom kušnje od četiri godine.

Nejasno je i jesu li se njih dvojica našla na Medulinskoj cesti tako što je ubojica pratio vozilo Pašukana ili je, pak, ubojica pucao u njega sa suvozačkog sjedala.